Meski Yağmursuyu Çalışmalarına Devam Edıyor

İçel Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü kış döneminde aşırı yağışlardan kaynaklı olası sel tehditine karşı, menfez ve kanallarda temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Meski Yağmursuyu Çalışmalarına Devam Edıyor

Kış aylarında yağmur suları nedeniyle tıkanmalara sebep olan Güneş Mahallesi 158. cadde ile Okan Merzeci Bulvarı Kavşağında bulunan menfez içerisinde ağaç, dal, ağaç kökü ve diğer yabancı maddelerin yol açtığı tıkanmalar, MESKİ ekiplerince söz konusu menfezin iç temizliği yapılarak kullanılabilir hale getirilmiştir. Topladığı yağmursuları ile gelen teressubat ve toprak ile tıkanan hattı tamamen temizleyen ve su giderlerini açan MESKİ ekiplerin çalışmalarını gören vatandaşlar, uzun zamandır böyle bir çalışmanın yapılmadığını, bu konuya duyarlılık gösteren ve İçel’in sorunlarını yakın takip eden İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ettiler.

İçel Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinin sorumluluk alanında bulunan bu çalışmanın, 18-07-2014 Tarih 283 sayılı Büyükşehir Meclis kararı sonrası yağmur suyu bakım onarım ve işletmesi MESKİ Genel Müdürlüğü’nün sorumluluk alanına girmiş olmasından dolayı yürütüldüğünü, bu anlamda İçel Büyükşehir Belediyesi ile el ele çalışmaya devam ettiklerini belirten Genel Müdür Turgut Aybak, MESKİ olarak vatandaşların her türlü sorunlarını yakından takip ettiklerini ve çözüm üretme yolunda ilerlediklerini ifade etti.

Kaynak: İHA