Muş Belediyesi’nde Sicil Dönemi Başlıyor

Muş Belediyesi, vatandaşlara ödeme kolaylığı sağlamak için yaklaşık 4 aydır veri güncelleme ve ortak sicil oluşturma çalışması yürütüyor.

Muş Belediyesi’nde Sicil Dönemi Başlıyor

Vatandaş odaklı çalışmaların devam edeceğini kaydeden Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, “Göreve geldiğim günden itibaren vatandaşların kurumdaki işleyişlerini hızlandırmak ve kolaylaştırmak için çeşitli çalışmalarımız oldu. Bunlardan biri de veri güncelleme ve ortak sicil oluşturma çalışması oldu. Yaklaşık dört aydır yaptığımız bu çalışmayla belediyede aboneliği bulunan vatandaşların abonelik bilgilerini güncelleyerek, aboneliği bulunan mükelleflerin de kayıtlarını kimlik numarasına alarak tek sicil haline getiriyoruz” dedi.

Veri güncelleme ve ortak sicil oluşturma çalışmasıyla veri kirliliğini ortadan kaldıracaklarını kaydeden Asya, “Bu çalışmamızla, Muş Belediyesi’nin herhangi bir biriminde kaydı bulunan vatandaşın tüm verileri TC kimlik numarasında bulunacak. Yani vatandaşın sicil kodu TC numarası olacak. Belediyeye yeni bir kayıt veya tahsilat için gelecek olan vatandaş, TC numarasını vererek bütün işlemlerini yapabilecek. Bununla beraber, yaptığımız bu çalışmanın sonunda vatandaşların kredi kartı ile tahsilatı ve anlaşacağımız bankalara otomatik ödeme talimatı verebilme imkânı sağlayacağız. Aynı şekilde e-belediyeciliğin gereği web sitemizden de ödeme imkânını oluşturmayı amaçlıyoruz. Yani vatandaş belediyeye gelmeden evinden veya iş yerinde borcunu ödeyebilecek. Bunların yanı sıra tek çatı altında toplanacak olan verilerle ilgili sağlıklı istatistiki veriler elde edebileceğiz. Bu çalışmamızın sonunda akıllı kent otomasyon sistemini kurarak daha kaliteli bir hizmet sunmayı hedefliyoruz” şeklide konuştu.

Teknoloji çağının gereği Muş halkına en iyi şekilde hizmet etmeyi amaçladıklarını belirten Asya, “Yaklaşık 4 aydır söz konusu çalışmamızı yürütüyoruz. Önümüzdeki günlerde kısmet olursa bitireceğiz. Bu süre içerisinde daha sağlıklı sonuçlar almak için Muş halkından belediyedeki kayıtlarını takip etmelerini rica ediyorum. Çünkü belediyede herhangi bir birimde abonelik kaydı olup da haberi olmayan vatandaşlarımız bulunmakta. Özellikle geçmişte iş yeri bulunan ve çeşitli nedenlerle iş yerini kapatan vatandaşlarımız belediyedeki kayıtlarını takip etmedikleri için borçları her gün gecikme zammı uygulanarak devam etmektedir. Zamanında kiracı olarak farklı evlerde kalan vatandaşlarımızda aynı şekilde belediyedeki aboneliklerinden ve kayıtlarından habersiz. Onun için tüm vatandaşlarımıza çağrımız, belediyedeki aboneliklerini teyit etsinler. Kaliteli bir hizmet için bu işleme 5 dakikalarını ayırmaları yeterlidir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA