Mısır'da Ebola İle Mücadele Toplantısı

Mısır'ın başkenti Kahire'de, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) temsilcilerinin Ebola virüsü ile mücadele çalışmaları kapsamında WHO Doğu Akdeniz Bölge Ofisi'nde 3 gün sürecek toplantısı başladı.

Dünya Sağlık Örgütünün Doğu Akdeniz bölge sorumlusu Alaadin el-Alvan yaptığı açıklamada, "Bu toplantıda, yapılan araştırmalardan çıkan temel sonuçlar ve öneriler sağlık bakanlıkları ile paylaşıldı. Toplantı, geldiğimiz durumu gözden geçirmek ve tartışmak, bölge ülkelerinin sağlık konusundaki yeterliliklerinin değerlendirilmesi, uluslararası sağlık düzenlemeleri çerçevesinde yükümlülüklerini yerine getirmeleri ve iyileştirme alanlarının belirlenmesi için iyi bir fırsattır" ifadesine yer verdi.
Toplantı süresince katılımcıların, Ebolanın erken teşhisi konusundaki bölgesel ve uluslararası eylem planının geliştirilmesi için kritik noktalar üzerinde çalışacakları ve virüs şüphesi halinde yapılması gerekenler ve koordinasyon araçlarının geliştirilmesi için ulusal mücadeleyi güçlendirmek, tehditleri zamanında tespit etmek, gözetim sistemlerini ve laboratuvarların teşhis imkanını geliştirmek gibi konular üzerinde yoğunlaşacakları ifade edildi.
Toplantıda bölge ülkelerinden 170'in üzerinde uzman ve sağlık temsilcisi virüsle mücadele çalışmaları kapsamında 18 ülkede yaptıkları değerlendirmeleri aktarma fırsatı bulacak.
Toplantının salı gününe kadar devam etmesi planlanıyor.
Dünya Sağlık Örgütünün son verilerine göre Ebola virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 8 bin 235'e ulaştı. Virüse yakalanan hasta sayısı ise 20 bin 747 olarak belirtildi.
Kaynak: AA