Uşak Valiliği 2014 Değerlendirme Toplantısı

Uşak Valisi Seddar Yavuz, Uşak'ın girişimci insanlarıyla istihdam konusunda çok önemli bir noktada bulunduğunu ve bu sayede işsizlik oranının Türkiye ortalamasının altında gerçekleştiğini söyledi.

Uşak Valiliği 2014 Değerlendirme Toplantısı, Hasbahçe Polis Evinde yapıldı.
Vali Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada, 2014 yılında önemli yatırımların hayata geçirildiğini belirtti.

Kentin sosyoekonomik gelişmişlik sıralamasında Türkiye genelinde 25. sırada yer aldığını, kişi başına milli gelirin ise 8 bin 283 dolar seviyesinde olduğunu kaydeden Yavuz, şunları söyledi:
"Girişimci insanlar şehri ilimizde, istihdam konusunda çok önemli bir noktada bulunuyoruz. İlimizde işsizlik oranı 5,42 ile Türkiye ortalamasının çok çok altında. Geçmişten gelen sanayi tecrübemiz, yatırımlarımız ve avantajımız ihracat rakamlarımıza yansırken 2014 Kasım ayı itibariyle ilimizin ihracat rakamı 250 milyon dolara ulaştı."
-Devam eden yatırımlar
Yavuz, ilde devam eden yatırımlar hakkında da şu bilgileri verdi:
"İlimizin içinden geçen İzmir-Ankara bölünmüş yolu ile birlikte ilçeler ve komşu illerle karayolu bağlantısını sağlayan ulaşım ağı adım adım yenileniyor. 2014 yılında eğitimde önemli atılımlar gerçekleştirdik, 88 dersliği tamamladı, 255 dersliğin yapımı devam ediyor. Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve kütüphane binamız, yeni arkeoloji müzemiz, sağlık müdürlüğümüz, tapu ve kadastro binamız, emniyet ve adliye binamız, biten ve devam eden bu ve daha pek çok yeni yapı, hem işlevsel hem depreme dayanıklı, hem de insanı doğrudan hitap eden yapılar."
Toplantıya, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Yusuf Yalçın, Emniyet Müdürü Ogün Toprak, Özel İdare Genel Sekreteri Servet Ecemiş ile daire müdürleri katıldı.

Kaynak: AA