Siirt'te Yol Açma Çalışmaları

Siirt'in Pervari, Eruh ve Şirvan ilçelerinde etkili olan kar yağışının ardından kapanan köy yollarını açma çalışmaları hız kazandı.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Güldoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Baykan, Kurtalan ve Tillo ilçesine bağlı tüm köy yolların açıldığını belirterek, ekipler 45 köy yolunu açma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Pervari, Şirvan ve Eruh ilçelerine bağlı yüksek kesimlerdeki köylerde kar kalınlığın 3 metreye ulaştığını belirten Güldoğan, şunları kaydetti:
"Bu köylerimizin yollarını açmak çok zorlu ve sıkıntılı oldu. Buna rağmen ekiplerimiz vatandaşlarımızın mağdur olamaması için ellerinden gelen tüm gayret ve çabayı sarf ederek yollarımızın büyük bir kısmını açmayı başardı. Bugün çoğunluğu Şirvan ve Pervari ilçelerimize bağlı olan 45 köy yolumuzu açmayı hedefliyoruz. Yarın herhangi bir yağış olamaması durumunda tüm köy yollarımız ulaşıma açılacak."
Karayolları 94. Şube Şefi Sebahattin Direk ise İl sınırları içerisinde karayolları ağında bulunan tüm yolların ulaşıma açıldığını ifade ederek, ekiplerin bazı bölgelerde yol genişletme ve tuzlama çalışmaları yaptığını dile getirdi.
Kaynak: AA