Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Siverek Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Osmanlıca kursları ilgi görüyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ferit Akçalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların taleplerine doğrultusunda açtıkları Osmanlıca kursuna yoğun talep olduğunu belirtti.

Farklı alanlarda birçok kurs düzenlediklerini ifade eden Akçalı, Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliğinde açtıkları Osmanlıca kursuna farklı mesleklerden birçok kişinin katıldığını söyledi.

İlk etapta 40 kursiyere eğitim verdiklerini vurgulayan Akçalı, şunları kaydetti:
"Hayret-Der üyesi Mehmet Altıntaş hocamız tarafından verilen iki ay sürecek kursta başarılı olan kursiyerlere belge verilecek. Osmanlıca kursu kayıtlarımız devam etmektedir. İsteyen vatandaşlarımız müracaat edebilir."
- Siverek'te dernek açılışı
Anadolu Selçuklu Medeniyeti Derneği Siverek Şubesi törenle açıldı.
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Cudi Paşa Caddesi'ndeki şubenin açılışında, herkesin manevi değerlere sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Gençlerin doğru yolu kendine şiar edinmesi için yoğun çaba gösterdiklerini vurgulayan Gülpınar, bu konuda sivil toplum kuruluşlarından da destek beklediklerini ifade etti.

Anadolu Selçuklu Medeniyeti Derneği Genel Başkanı Ayetullah Geçen de derneğin Türkiye genelindeki faaliyetlerine ilişkin bilgi vererek, özellikle İslam ahlakıyla yetişen gençlerin çoğalması için gayret gösterdiklerini anlattı.
Konuşmaların ardından şubenin açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA