Suriye'deki İç Savaş

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), geçici hükümet başkanının seçileceği genel kurul toplantısını ikinci kez erteledi.

SMDK Basın Danışmanı Behiyye Mardini, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 Temmuz'da görevinden azledilen geçici hükümetin Başkanı Ahmed Tuma'nın yerine geçecek ismin belirleneceği ve 15 Eylül'de yapılması beklenen genel kurul toplantısının, SMDK üyelerinin "yurt dışındaki yoğun faaliyetleri" nedeniyle ertelendiğini söyledi.

Arap Birliği toplantısıyla başlayan SMDK'nın yurt dışı turlarının, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan, Katar, Malta ve Romanya ile devam edeceğini ifade eden Mardini, turların New York'ta BM merkezinde tamamlanacağını belirtti.

Mardini, başkanlık için Tuma'nın vekili İyad Kudsi, eski başkan Gassan Hito'nun yanı sıra Muhammed Rehhal'in adının geçtiğini kaydetti.

SMDK, 22 Temmuz'da, Ahmed Tuma başkanlığındaki geçici hükümetin azledildiği, yenisi kuruluncaya kadar Tuma'nın görevini sürdüreceğini duyurmuştu. İlk olarak Ağustos ayı sonunda yapılacağı açıklanan SMDK Genel Kurul Toplantısı, 15 Eylül'e ertelenmişti.
Kaynak: AA