Umem Projesi'nin Açılışı Yapıldı

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR işbirliğiyle yürütülen Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi'nin açılışı yapıldı.


Nurettin Dolgun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki açılış programına İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, İŞKUR İl Müdürü Kıyas Bilen, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İshak Hasanoğlu, öğretmenler, iş verenler ve kursiyerler katıldı.

Dursun, burada yaptığı konuşmada, UMEM Projesi'nin ilk defa Ağrı'da uygulanmaya başladığını, proje kapsamında Nurettin Dolgun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde meslek öğrenmek ve iş piyasasında kendilerine istihdam oluşturmak isteyen kursiyerlere eğitim verileceğini söyledi.

İlk olarak Bilgisayar Destekli Elektrik Projesi Çizilimi Kursu açıldığını belirten Dursun, şöyle konuştu:

"Bu kursun en önemli iki hususu vardır. Birincisi kursa katılan her öğrenciye günlük 25 lira ücret veriliyor olması, ikincisi ise iş sonrası kendilerine istihdam garantisi sağlıyor olmasıdır. Proje kapsamında mobilya ve metal kaynakçılık alanında kursların açılması için proje ekibi tarafından gerekli altyapı çalışması yapılıyor. En kısa sürede bu iki kursun da açılması planlanmaktadır. Bu kurslara katılmak isteyen vatandaşlarımız başvuruda bulunabilirler."

Kaynak: AA