Taşkent'teki Toplu Açılış Töreni

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "İnşallah Başbakanımızın önderliğinde Türkiye, büyümeye ve güçlenmeye devam edecek. Sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Bundan hiçbir kaygınız olmasın" dedi.


Elvan, Konya'nın Taşkent ilçesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da katıldığı toplu açılış töreninde, bugünün çok önemli bir gün olduğunu belirtti.

Bölge insanının bağrından çıkan Ahmet Davutoğlu'nun artık Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olduğunu ifade eden Elvan, "Sizler ne kadar gurur duysanız, ne kadar övünseniz azdır. Çünkü sizler, vatanını, milletini seven, tıpkı Başbakanımız gibi, bu ülke için her şeyini feda edebilecek kişilersiniz" diye konuştu.

Elvan, 12 yıl önce yola çıktıklarında "Milletle bütünleşeceğiz" dediklerini anımsatarak, bu süreçte milletle bütünleştiklerini, milletin verdiği emaneti de yere düşürmediklerini belirtti.

12 yıllık süre içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde çok önemli başarılara imza attıklarını anlatan Elvan, şunları kaydetti:

"Buradan kendisine şükranlarımı arz etmek istiyorum. O, güçlü duruşuyla, dirayetiyle Türkiye'nin önünü açtı. Onunla birlikte Türkiye'ye önemli bir güç katan, Türkiye'yi kendi kararlarını verebilme noktasına getiren güçlü bir lider doğdu, hemşehrimiz, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu. İnşallah Başbakanımızın önderliğinde Türkiye, büyümeye ve güçlenmeye devam edecek. Sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Bundan hiçbir kaygınız olmasın. Bugüne kadar ne yapmışsak bundan sonraki süreçte de Başbakanımız önderliğinde daha güçlü bir şekilde Türkiye'nin 2. atılım dönemini başlatacağız. Güçlü Türkiye'nin inşasına sizlerin desteğiyle devam edeceğiz inşallah."

- Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

Törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da 12 yıllık AK Parti iktidarları döneminde Türkiye'nin büyük atılımlar gösterdiğini, çok farklı noktalardan çok farklı yerlere geldiğini söyledi.

Bunun öncülüğünü de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kadrolarının yaptığını ifade eden Kılıç, "Bu kadroların içerisinden çok büyük emek veren, ülkesi ve milleti için gece gündüz demeden liderinin yanında koşan Başbakanımız Ahmet Davutoğlu inanıyorum ki, bundan sonra da çok büyük bir hızla, atılımla ve güçle yoluna devam edecektir. Sizlerin hayır duası ve desteği AK Partimizin, bu kadroların arkasında olduğu sürece bizler de birlik ve beraberlik içerisinde sizin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz" dedi.

Son iki hafta içerisinde Türkiye'nin çok yoğun bir gündem yaşadığını anımsatan Kılıç, şöyle konuştu:

"Çok yoğun siyasi gündemler ve yoğun değişimler yaşadık. Ancak, şunu gördük ki, ülkemiz gerçekten nereden nereye gelmiş. Eskiden bir genel müdürün değişikliği, bir müsteşarın değişikliği Türkiye gündeminde çok büyük yer alırken ve çok büyük değişikliklere sebep olurken, 20 gün içerisinde Türkiye'yi yöneten iktidar partisinin Genel Başkanı değişti. Başbakanımız değişti. Cumhurbaşkanımız değişti. Bütün bu değişimler hiç bir pürüz yaşanmadan sizlerin vermiş olduğu destekle milletin iradesinin en üst seviyede yaşanmış olan makamlarında pürüzsüz bir şekilde oldu. Bunun için ne kadar şükretsek azdır. Bizler ancak sizlerin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz. Bizlere verilen görevleri en iyi şekilde, bugüne kadar nasıl yerine getirmeye gece gündüz çalıştıysak, bundan sonra da bu şiarla, inançla ve bu görev bilinciyle çalışacağız. Bundan hiç kimsenin lütfen şüphesi olmasın."

Kaynak: AA