Okul Çevresiyle İlgili Valilik Kararı

Antalya Valiliği'nin, okulla ilişiği olmayıp okul çevresinde toplanan şahısların, uzaklaştırılması ve karara uymayanlar hakkında idari para cezası uygulanmasına ilişkin karar aldığı bildirildi.


Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il sınırları içerisinde kamu düzeninin sağlanması, okul çevrelerinde şiddetin önlenmesi, okulların çevresinde muhtemel gürültü, kavga, taciz gibi olayların önüne geçilmesi, boşta gezen kişilerin okul çevresini mekan tutmasının önüne geçilmesi, uyuşturucuyla mücadele ve yasa dışı faaliyet gösteren ideolojik örgütlerin gençleri kandırmaması amacıyla, okul çevresinde şahısların toplanmaması yönünde valilik kararı alındığını belirtildi.

Karara göre, ilkokul, ortaokul, lise ve dengi düzeydeki okulların çevresinde, bahçesinde veya okul dış kapısı önünde, okul öğrencisi olmayan, okulla ilişiği bulunmayan ve öğrenci velisi olmayan şahısların okul çevresinde bulunmasına izin verilmeyecek.

Ayrıca ilkokul, ortaokul, lise ve dengi düzeyindeki okulların çevresinde, bahçesinde veya okul dış kapısı önünde, okul öğrencisi olup mazereti olmaksızın ders saatinin dışında öğrenci ve şahısların bulunmasına da izin verilmeyecek.

Karara uymayanlar hakkında ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde yasal işlem uygulanacak.

- Çocuklara çakmak ve çakmak gazı satışı yasaklandı

Valilik, diğer bir kararı ile 18 yaşından küçük çocuklara çakmak ve çakmak gazı satışını yasakladı.

Karara göre, çakmak ve çakmak gazının hangi amaç için olursa olsun işyerleri ve sokakta çocuklara dolumu ve satışı yapılamayacak.

Çocuklara satışı yapıldığı tespit edilen çakmak ve çakmak gazı ürünleri, gerekli işlemler yapıldıktan sonra bu ürünler kanuni temsilcilerine teslim edilecek.

Kaynak: AA