Mersin Otogarındaki İş Bırakma Eylemi

İçel'de yeni otogardaki dükkan kiralarının yüksek olduğunu ileri sürerek ihaleye katılmayan bazı firma yöneticileri, çözüm için "fiyat tespit komitesi" kurulması talebinde bulundu.


İçel Otobüs Yazıhaneleri Kooperatif Başkanı Ramazan Avcı, yaptığı açıklamada, yazıhane fiyatları konusunda uzlaşmaya varmak adına komite oluşturulması için İçel Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıda bulundu.

Yarın yapılacak Meclis Toplantısı'nda konunun gündeme getirilmesini istediklerini belirten Avcı, açıklamada "Bir süredir İçel Büyükşehir Belediyesi ile otogar esnafı arasında yeni otogardaki yazıhane ve iş yerlerinin kiraya verilmesiyle ilgili yaşanan sorunların çözümüne yönelik, fiyat tespit komitesi kurulmasını talep ediyoruz. Özellikle İçel Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 8 Eylül tarihinde Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak Meclis Toplantısı'nda bu konunun gündeme gelmesini istiyoruz. Meclisten çıkacak karara da saygılı olacağımızın bilinmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İçel'de otogar esnafı, yeni açılacak otogardaki dükkan kiralarının yüksek olduğu iddiasıyla 3 günlük iş bırakma eylemi başlatmış, yeni otogardaki yazıhaneler için yapılan ihaleye de teklif veren olmamıştı. Taraflar arasında uzlaşma sağlanamazken, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve bir grup otogar esnafı, karşılıklı suç duyurusunda bulunmuştu.

Kaynak: AA