Denizli'deki Teleferik Çalışması

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Bağbaşı mahallesi ile Zeytinli Yaylası arasında kurulacak teleferik sisteminin 1 buçuk ay sonra tamamlanacağını söyledi.


Teleferik çalışmaları için bölgede incelemelerde bulunan Zolan, proje tamamlandığında Denizli'nin yeni bir turizm alanına kavuşacağını ifade etti.

Proje tamamlandığında Denizli'nin farklı bir turizm yönünün kazanılmış olacağını dile getiren Zolan, teleferik sayesinde kışın kar yağışını görmek ve kamp kurmak için yaylalara çıkılabileceğini söyledi.

Proje kapsamında, yaylada çadır kamp alanlarının olacağını kaydeden Zolan şunları söyledi:

"Gece konaklamak için ahşap evlerimiz var. Kafeterya, restoran gibi çok farklı seçenekler olacak. İnsanlar bir yandan görsel güzelliği seyrederken öte yandan konaklama ve diğer ihtiyaçlarını da karşılamış olacak. İnşallah bu kış çocuklarımız ve vatandaşlarımız burada kar seyretmeye ve beyaz örtüyle buluşmaya gelecek. Teleferik inşaatı kapsamında, başlangıç istasyonu inşaatı bitirildi, makara sistemi yapıldı. Toplam 9 direkten 6'sı tamamlanırken kalan 3 direk, 5 ton yük taşıyabilme kapasitesine sahip helikopter ile yerleştirilecek. Ayrıca ziyaretçileri bin 400 metre rakıma, bin 700 metre boyunca taşıyacak teleferik kabinleri bölgeye getirildi.

Teleferiğin üst istasyonu yapımı hızla sürerken, yaylada konaklama ve diğer hizmetler için yapılacak tesis çalışmaları sürüyor."

Zolan, kurulacak sosyal alanın içme ve atık su projelerinde hızla hayata geçirilmeye başlandığını hatırlatarak bölgeye su deposu, 2 adet terfi istasyonu ve 10 bin metrelik içme suyu hattının yapılacağını kaydetti.

Kaynak: AA