Tuşba Belediyesi’nde ‘halk Günü’ Toplantısı

Van’ın Tuşba İlçe Belediyesi tarafından, halkın istek ve dileklerini, dertlerini, önerilerini, taleplerini doğrudan başkana iletebilmeleri için ‘Halk Günü’ düzenledi.

Tuşba Belediyesi’nde ‘halk Günü’ Toplantısı

Seçim beyannamesinde belirttiği ‘Ak Masa’ projesini hayata geçiren Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, ilkini gerçekleştirdikleri ‘Halk Günü’nün bundan sonra her Cuma Günü 08.30 ile 12.00 saatleri arasında yapılacağını söyledi.

Düzenleyeceği Halk Günü toplantısı ile vatandaşların sorun, sıkıntı, istek ve temennilerini bizzat kendisinin dinleyeceğini ifade eden Özgökçe, “Van Büyükşehir olduktan sonra sıfırdan kurulan belediyemiz, kuruluşunu tamamladığını, evlendirme biriminden tutun emlak, istimlak, ruhsat, imar ve fen işleri ile ilgili bütün birimlerimiz hizmeti kusursuz sunmaktadır. Bütün birimlerin mühürlerini 04.09.2014 tarihinde teslim aldık” dedi.

Kendilerine şimdiye kadar gelen büyük talebin iş müracaatı şeklinde olduğunun altını çizen Başkan Özgökçe, İl Özel İdaresi lav edildikten sonra Büyükşehir, İpekyolu ve diğer belediyelerle kamu kurum ve kuruluşlarına personel dağılımı yapıldığını ve kendilerine de yeterli sayıda personel tahsis edildiğini anlattı. Özgökçe, “İhtiyacımızı görecek şekilde personel dağılımı yapıldığından dolayı şuan eleman alımını yapamıyoruz. Hizmet alımı dışında teknik eleman alımı ile ilgili hazırlıklarımızı yaptık ve bunu da resmi internet sitemizde ilan edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bundan sonraki parolalarının ‘Tuşba’yı çamurdan, çukurdan ve çöpten kurtarmak’ olduğunun altını çizen Özgökçe, “Öyle bir Tuşba aldık ki, her tarafı çamur, çukur ve çöptü. Allah’a şükürler olsun temizlik işlerini devraldıktan sonra çöplerin düzenli olarak tüm mahallelerden alıyoruz. Çukur ve çamurdan da kurtarıyoruz. Bütçemizin dahilinde 15 köyümüze ilk etapta kilit taşı döşüyoruz. Bunun yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışımızın çerçevesinde bölgemizde yaşı geçmesine rağmen bazı kardeşlerimiz halen sünnet olmamıştı. Biz Tuşba’da Valilik ve İl Sağlık Müdürlüğü’nden gerekli onayı alarak, sünneti doktorlarımız ve sağlık personelimiz nezdinde sağlık ocaklarımızdan gerçekleştirme startını verdik. Bunu muhtarlarımız ile bizleri dinleyen Tuşba sakinlerimize bildirmek istiyoruz. Okullar açılana kadar bin 500 civarında kardeşimizin sünnetini gerçekleştireceğiz ve akabinde bir sünnet şöleni düzenleyeceğiz. Sünnet şölenlerimiz her yıl devam edecek. Evinizde ve çevrenizde sünnet olacak kardeşlerimiz varsa bilgilerini belediyemizde toplayarak okullar açılmadan onlarında sünnetlerini yapacağız” ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan mahalle muhtarları ile vatandaşların dile getirdiği sorunları dinleyen ve not eden Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, vatandaşlardan zamanında hizmetleri sunmak için tüm hizmet taleplerini Cuma günü kendilerine getirmelerini istedi.

İlki gerçekleştirilen Halk Günü toplantısına Belediye Başkanı Özgökçe’nin yanı sıra Belediye başkan yardımcısı, belediye meclis üyeleri, imar, fen işleri, insan kaynakları ve eğitim, park ve bahçeler gibi birimlerin müdürleri de hazır bulundu.
Kaynak: İHA