İef Konak Standına Yoğun İlgi

Bu yıl 83'üncüsü düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı'nda (İEF) yerini alan Konak Belediyesi'nin 2 No'lu holde kurulu standı ilk günden itibaren ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

'Üreten kadın, yaşayan sokak temalarının işlendiği standa gelen konuklara Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı fidanlıkta yetiştirilen saksı çiçekleri armağan edildi.
ÇİÇEKLER FİDANLIKTAN
152 metrekarelik alan üzerine kurulu stantta armağan edilen çiçeklerin tamamı Belediye fidanlığında üretildi. 2014 yılının ilk 6 ayında Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı fidanlıkta farklı türlerden üretilen bitki sayısı 20 bini geçti. Sadece fidanlıkla sınırlı kalmayan Konak Belediyesi, üreticiye de destek vermek adına, Bademler Köyü Kalkınma Kooperatifi Tarımsal Üretim İşletmeleri'nden 129 bin çiçek ve bitki alarak ilçedeki parklara dikti. Ayrıca daha yeşil bir Konak için 498 ağaç dikimi de gerçekleştirildi.

BAŞKAN HALKI DİNLEDİ
Fuarın açıldığı ilk günden itibaren standa gelen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da konuklara saksı çiçeği armağan etmeyi ihmal etmedi. Tasarımı ve temalarıyla halkın yoğun ilgisini çeken stantta vatandaşlarla biraraya gelen Başkan Pekdaş, talepleri aldı, sorunları dinledi.

KADINLARIN EL EMEKLERİ GÖRÜCEYE ÇIKTI
Konak Belediyesi'nin standında semt merkezlerinde eğitim gören kadın kursiyerlerin eserleri de sergilenme fırsatı buldu. Ayrıca ziyaretçiler için semt merkezlerinde üretilen el işi ürünlerin yapılışı stantta kurulan atölye çalışmalarıyla gösterildi. Ebru sanatından takı tasarımına kadar pek çok dalda düzenlenen atölye çalışmalarına ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor. Fuara katılanların yerel yönetimlerden beklentilerini de ölçmek isteyen Konak Belediyesi, görevli belediye personelleri aracılığıyla mini bir ankete çalışması da uyguladı. Standı ziyaret edenler kendilerine yöneltilen anket sorularını yanıtlayarak nasıl bir yerel yönetim istediklerini söyledi.

Renkli anların da yaşandığı stantta ayrıca konuklar karikatürlerini çizdirip, nostaljik fotoğraf hatırası panosu önünde fotoğraf da çektirdi.
Kaynak: İHA