'Gaziler Günü' Töreni

Genelkurmay Başkanlığınca "19 Eylül Gaziler Günü" münasebetiyle Ankara'da düzenlenecek etkinliğe, Kurtuluş Savaşı'nın 2008 yılında vefat eden son gazisi emekli Albay Mustafa Şekip Birgöl'ün ailesi de davet edildi.

2. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şenol Alkış ve eşi, Birgöl'ün kızı İpek Tülay Artunç'un Kozyatağı'ndaki evine gelerek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel adına, etkinlik davetiyesini takdim etti.
Tuğgeneral Alkış, burada yaptığı açıklamada, Genelkurmay Başkanlığının davetiyle ilgili bilgi vermek üzere ziyarette bulunduklarını belirterek, davetiyenin kendisine verilmesi dolayısıyla da büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Genelkurmay Başkanlığının gazilere yönelik 19-20 Eylül tarihlerinde Ankara'da 2 günlük programı olduğunu dile getiren Alkış, İpek Tülay Artunç'a verdiği Genelkurmay Başkanı Özel'in mektubunu okudu.
Mektupta şu ifadeler yer aldı:
"Sayın İpek Tülay Artunç, aziz vatanımızın ebedi varlığı, devletimizin bölünmez bütünlüğü ve yüce milletimizin huzur ve güveni için, yurt içinde ve yurt dışında vatan, millet ve bayrak sevgisiyle, kutsal vatan hizmetini ifa ederken hayatlarını ortaya koyan kahraman gazilerimiz, binlerce yıllık tarihimiz boyunca milletimizin gönlünde en müstesna yerlerini almışlardır. Gazilerimiz, millet olma bilincimizi oluşturan temel değerler ve sahip olduğumuz şanlı geçmişle aramızdaki güçlü bağın en önemli sembolleridir.
Genelkurmay Başkanlığımızca varoluşumuzun, birlik ve beraberliğimizin, vatan sevgimizin ölümsüz birer nişanesi olarak gönlümüzde yaşattığımız, başımızın tacı kahraman gazilerimizin bu anlamlı günde ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizin aziz hatıralarını yad etmek ve hayatta olan gazilerimizle de bir arada olabilmek maksadıyla etkinlik düzenlenecektir. 19 Eylül Gaziler Günü etkinliklerinde İstiklal Savaşı Gazimiz Piyade Albay Mustafa Şekip Birgöl'ün siz kıymetli aile fertlerinizi de aramızda görmekten onur duyarız."
Artunç da davetten dolayı büyük bir gurur duyduğunu belirterek, çok duygulandığını ifade etti.

Hatırlanmanın çok güzel bir duygu olduğunu vurgulayan Artunç, "Gururla gideceğiz. Vazifemizi yerine getirecez. Bunlar bizim artık babama ve yurdumuza karşı son vazifelerimiz" diye konuştu.

Kaynak: AA