Silvanlı 18 Avcı Sertifika Aldı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Avcılar ve Atıcılık Derneği tarafından düzenlenen kursta eğitimlerini tamamlayan 18 kursiyere avcılık sertifikası verildi.

Silvanlı 18 Avcı Sertifika Aldı
Kursa katılan İlçe Kaymakamı Berkan Sönmezay da sertifikasını aldı

Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü, Diyarbakır Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ile Silvan Avcılar ve Atıcılık Derneği'nin iş birliği çerçevesinde açılan kurslarda eğitimini tamamlayan 18 kursiyere, düzenlenen törenle avcılık izin belgesi verildi.

Silvan Kaymakamlığı Malabadi toplantı salonunda düzenlenen avcılık izin belgesi dağıtım törenine Silvan Kaymakamı Berkan Sönmezay, Diyarbakır Orman Su İşleri Şube Müdürü Erdal Seven, Diyarbakır Orman Su İşleri Şube mühendisi Vahap Avcı, Silvan Avcılar ve Atıcılık Derneği Başkanı İlhami Oral, Silvan Avcılar ve Atıcılık Derneği Yönetim Kurulu üyesi Abdulhalık Korkar ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Silvan Kaymakamı Berkan Sönmezay, avcıların izin verilen av sahalarında avlanmalarını tavsiye ettiklerini söyledi.

Kaymakam Sönmezay, "İzinsiz kimse avlanma sahalarına girmesin, avcılık güzel ve sağlıklı bir spor olduğu kadar da meraklı bir spor dalıdır. Benimde katıldığım kursları başarıyla tamamlayan 18 kursiyerimize avlanma izin belgesi vererek kendilerine yaşamları boyu ve av hayatlarında başarılar dilerim" dedi.

Diyarbakır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Erdal Seven, "Avlanma sahalarımızda kaçak avlanmaya kesinlikle geçit vermeyeceğiz. Kaçak avlananlar hakkında yasal işlem uygulayacağız. Asıl koruyucu olan sizlersiniz. Sizler avlanma alanlarını korursanız. Avlanma alanlarınız sürekli koruma altında olacaktır. Avcılık İzin belgesini almaya hak kazanan yeni arkadaşlarımızı kutluyorum" diye konuştu

Silvan Avcılar ve Atıcılık Derneği Başkanı İlhami Oral da, "HEM Müdürlüğü, Diyarbakır Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ile Silvan Avcılar ve Atıcılık Derneği'mizin iş birliği ile açılan avcılık kurslarımızda eğitimini tamamlayan 18 kursiyerimize bugün burada törenle avcılık izin belgelerini veriyoruz. Avcılık bir hobi, bir spor olarak da yapılmaktadır. Nesli tükenen hayvanları korumak için kaçak avlanmaya mücadelemiz devam ediyor. Kaçak avlanma yapanların peşini bırakmayacağız. Belgeleriniz hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu

Konuşmaların ardından düzenlenen törende Diyarbakır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Erdal Seven, Silvan Kaymakamı Berkan Sönmezay'a avcılık izin belgesi verirken, Silvan Avcılar ve Atıcılık Derneği Başkanı İlhami Oral tarafında ise plaket verildi.

Daha sonra avcılık izin belgesini hak kazanan 18 kursiyere sertifikaları verildi.

Kaynak: İHA