Doğaka'dan Kamu Personeline Eğitim

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı , kamu kurum ve kuruluşları tarafından görevlendirilen 84 personele eğitim verecek.


DOĞAKA Teknik Destek Projesi kapsamında "Proje Döngüsü ve Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı" konulu eğitim Valilik Ahmet Cevdet Paşa Salonunda başladı.

Osmani Valisi Mehmet Oduncu açılış konuşmasında, Osmaniye'nin hızla gelişen ve kalkınan bir olduğuna dikkat çekerek, kamu personelinin eğitiminin önemine değindi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında var olan klasik hizmet anlayışının ötesine geçilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Oduncu, "Klasik hizmet anlayışının, günümüz dünyasında, sürdürülebilir bir hizmet anlayışı olarak kabul etmek mümkün değildir. Dünyanın hızlı gelişimini göz önüne aldığımızda, bu anlayışı devam ettirdiğimiz müddetçe bir süre yerimizde saysak dahi geride kalmak kaçınılmazdır" dedi.

Klasik hizmet anlayışını kabul etmenin ve sürdürmenin, ülke ve ilimiz olarak geri kalmayı kabul etmek anlamına geleceğini belirten Oduncu, şunları kaydetti:

"Bizim, tüm kamu kurum ve kuruluşları müdürlerimizden beklentimiz; yeniliğe açık, üretken olan personelin tespit edilmesi suretiyle kendi kurumlarında yeni imkanlar ve yeni bir vizyon oluşturmalarıdır. Vatandaşımızın işini kolaylaştıran, onların işinin daha hızlı yapılmasını sağlayan ve onlara yeni imkanlar sunan bir çalışma anlayışına yönelmenizi istiyoruz. Bunu sağlama noktasında; DOĞAKA, Avrupa Birliği Kalkınma Ajansı, Birleş Milletler ve diğer destek sağlayıcı kurumlar bizlere imkanlar sunuyor. Bu imkanları değerlendirelim istiyoruz."

Oduncu'nun açılış konuşmasının ardından "Proje Döngüsü ve Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı" eğitimi başladı.

DOĞAKA uzmanları tarafından iki grup halinde verilecek olan eğitim iki hafta sürecek.

Kaynak: AA