Chp'nin 18. Olağanüstü Kurultayı

CHP Genel Başkan adayı olan Muharrem İnce'yi destekleyen Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ile Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, kurultayın yapılacağı salonu gezdi.

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nın yapılacağı ATO Congresium'da, basın mensuplarına açıklamada bulunan Yılmaz, CHP'nin Türkiye'ye demokrasiyi getirmiş bir parti olduğunu belirterek, "Onun için hem ülkede hem de parti içinde demokrasinin gerçek anlamda uygulanması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Muharrem İnce'nin de genel başkanlığa aday olduğunu anımsatan Yılmaz, şunları söyledi:
"Başkanlık divanında temsiliyet, aynı zamanda ana konuşmaların olacağı yerde karışıklığa yol açmayacak, can güvenliğini ortadan kaldırmayacak şekilde orada özel bir giriş olması lazım. Çünkü 10 bin kişiye kart verildiğinde ve oraya herkes girmeye çalıştığında sorunlar yaşayabiliriz. Bir de burada her iki adayın kendisini süslemeleriyle, sözleriyle, mesajlarıyla temsil etmesi gerektiğini düşünüyoruz."
-"Kucaklayarak, birleştirerek güçlenilir"
CHP'li Kulkuloğlu da kurultayda, üç salonun kullanılacağını hatırlatarak, kurultayın daha büyük yerlerde, daha iddialı şekilde yapılması gerektiğini söyledi.

"Güçlü demokrasi çağrısı yapan genel başkanımızın, genel başkan adayımızın, parti içinde demokrasiyi yaşatmak adına gerekli çabayı göstermemesi yada göstermeyenlere müsamaha ediyor olmasını yadırgıyorum" diyen Kulkuloğlu, CHP'nin insanları, Atatürkçülüğü kategorize ederek değil, kucaklayarak, birleştirerek, temel ideolojiye sahip çıkılarak güçlenebileceğini söyledi.

Parti içinde demokrasi olmaması durumunda, Türkiye'de demokrasi iddiasında bulunulamayacağını dile getiren Kulkuloğlu, geçmişte yapılan hatalardan ders alınması gerektiğini vurguladı.
Kaynak: AA