Tobb Başkanı Hisarcıklıoğlu Aksaray’da

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.

Rifat Hisarcıklıoğlu, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) yeni binasının açılışı için Aksaray’a geldi

Hacılar Harmanı Mahallesi Terminal Yan Yolda yapılan binanın açılışı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Milletvekilleri Ruhi Açıkgöz, İlknur İnceöz, Ali Rıza Alaboyun, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş tarafından kurdele kesilerek yapıldı. Açılışın ardından yeni binayı gezen Hisarcıklıoğlu, ardından konferans salonuna geçti. Burada bir konuşma yapan Hisarcıklıoğlu, Aksaray’ın hızla geliştiğini belirterek, “Aksaray’ın ihracatına bakın, Türkiye’nin 10 yıldaki ihracatı 221 kat artmış, Aksaray’ınki 533 kat artmış. Türkiye'nin iki misli üstünde. Peki 2014’ün ilk 7 ayında Türkiye’nin ihracatı yüzde 6 artıyor. Aksaray’ınki ise yüzde 37. Son 5 yılda Türkiye’de yeni işe başlayan sayısı yüzde 50 artarken, Aksaray’da yüzde 52 arttı. Yine Türkiye ortalamasının üstünde” dedi.

"KIZ ÇOCUKLARIMIZI GİRİŞİMCİLİK İÇİN HEVESLENDİRELİM"
Kadın girişimcilerin gelişmesi gerektiğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Bu memleketin ihtiyacı şu. Her yıl 1 milyon kişi istihdama katılıyor. 1 milyon kişiye yeni iş bulmak durumundayız. Nasıl bulacağız, devlet eliyle iş bulabilme şansımız yok. Her yıl yeni girişimcileri piyasaya sokacağız ki, bugün Türkiye’de her bir girişimci ortalama 10 işçi istihdam ediyor. Çünkü bu ülkenin üreteni, istihdam edeni, vergisini, devletin çarkını çeviren girişimci. Ne olur kız çocuklarımızı ve gençlerimizi girişimci olmak için heveslendirelim” şeklinde konuştu.

Hisarcıklıoğlu, “Artık dünyada ülkeler yarışmıyor haberiniz olsun. Şehirler yarışıyor. Onun için ekonomide artık şehirler konuşuluyor. Bakın bugün dünyada 600 büyük şehirde 1,5 milyar kişi yaşıyor ki, dünya ekonomisinin de yaklaşık 30 trilyon dolar bu 600 büyük şehirde dönüyor” dedi.

Kaynak: İHA