Türk Eğitim Sen’den Siyah Çelenkli Protesto

Kamu Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Erzincan Şubesi üyeleri, okul yöneticileri değerlendirme süreci sonunda bazı okul müdürlerin görevden alınmasını Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti.

Türk Eğitim Sen’den Siyah Çelenkli Protesto
Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kemal Kütük uygulamanın birçok sorunu ortaya çıkardığını söyleyerek, 76 bin insanın hakkının gasp edildiğini söyledi.

Milli Eğitim’de gerçekleştirilen okul idareci atamalarına Türk Eğitim-Sen’in tepkisi devam ediyor. Eğitim-Sen Erzincan Şubesinin de destek verdiği Milli Eğitim Müdürlüğü önünde ki basın açıklamasında, uygulamanın hataları anlatıldı. Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kemal Kütük yaptığı açıklamasında, “Milli Eğitim Bakanlığı’nda 4 yılını tamamlayan 7 binin üzerinde okul müdürünün neye göre puan verildiği belli olmayan bir değerlendirmeyle görev süreleri uzatılmamıştır. MEB’de müdür kıyımı yaşanmıştır. Hem de öyle bir kıyım ki; siyasi görüşü ve ideolojisi iktidara ters düşen, sendikal tercihini yandaş, candaş, sırdaş sendikadan yana kullanmayan, yalakalığıyla değil, bilgisi, becerisi, başarısı, tecrübesiyle o koltukları hak eden okul müdürleri birer birer tasfiye edilmiştir. Bu durum yönetici soykırımı olarak MEB tarihine geçecektir.” dedi.

Kemal Kütük açıklamasında; “Öğretmenler, okul aile birliği başkan ve başkan yardımcısı, öğrencilerden tam puan alan okul müdürleri, sıra MEB yetkililerinin değerlendirmesine gelince adeta döküldü. Tabi bunun tersi de yaşandı. Başarısız bulunan ve mesai arkadaşları tarafından çok düşük puan verilen okul müdürleri, MEB yetkililerinin değerlendirmesinden tam puan aldı. Durum böyle olunca okul müdürlerinin yandaş ise görev süresi uzatıldı, yandaş değilse görevlerine son verildi.

MEB Yasasıyla ilgili sıkıntılar sadece görev süresi uzatılan müdürler konusunda değildir. MEB Yasasının ardından çıkarılan Yönetici Atama Yönetmeliğiyle müdür başyardımcısı ile müdür yardımcılarının müdür tarafından belirlenecek olması da büyük bir handikaptır. Bu kez okul müdürleri ayrımcılık yapacak, istediği kişileri yakın çalışma arkadaşı olarak seçecektir. Okul müdürleri tercihlerini yaparken, başarıya, bilgiyle, tecrübeye değil, başka unsurları göz önüne alabilecektir. Mesela okul müdürü ile aynı sendikaya üye olanlar ya da okul müdürü ile iyi ilişki kuranlar, okul müdürü ile aynı dünya görüşünü paylaşanlar tercih nedeni olacaktır.” şeklinde açıklamada bulundu.
SENDİKAMIZ HAKSIZLIKLARIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAKTIR
Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kemal Kütük açıklamasında; “Sendikamız tıpkı geçmişte olduğu gibi bugün de kadrolaşmanın, yanlış uygulamaların, haksızlıkların peşini bırakmayacaktır. Bugün Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerine önüne siyah çelenk bırakıyoruz. Okullar açıldığında ise Ankara merkezli geniş katılımlı bir eylem yaparak, gerekirse diğer sendikalarla ortaklaşa iş bırakma eylemi yaparak adaletsizlikleri, adam kayırmaları en yüksek perdeden dile getireceğiz. İsterse 550 milletvekili ile iktidar olsun hiç kimse kendisini hukukun üstünde görmemeli, adalet sağlayacağız diyerek yola çıkarken, adaletsizliğin başı olmamalı, devlet içinde paralel yapıdan şikâyet ederken, kendi paralel yapısını oluşturmamalı, kendi çıkarları doğrultusunda yasalar, yönetmelikler ihdas etmemelidir.” dedi.

Kaynak: İHA