Ağrı'da Yeni Adli Yıl Açılışı

Ağrı'da yeni adli yıl açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Abide Meydanı Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından düzenlenen programda konuşan Ağrı Barosu Başkanı Ali Artuk, bir ülkede adaletin varlığı kişinin kendisini özgürce ifade etmesinde anlaşıldığını belirtti.

Yargının ve yargısal faaliyetin olmazsa olmazı avukatlar olduğunu ifade eden Artuk, "Karşılıklı sevgi saygı temelinde, kardeşlik hukukunu inşa ederek, birbirimizin hakkına ve hukukuna riayet ederek bu mesleği birlikte icra edebiliriz" dedi.

Türkiye'nin en temel sorununun Kürt sorunu olduğunu kaydeden Artuk, şunları kaydetti:
"Gelinen aşamada Kürt sorununun güvenlikçi bir anlayışla çözülemeyeceğinin anlaşılmış olması son derece önemlidir. Siyasal ve toplumsal olayların karşılıklı diyalog zemininde çözüm macerasına sokulması gerektiğini bir kez daha ifade etmek isterim. Tüm aktörlerin ve bileşenlerin sürecin içinde olması barış ümitlerini artırmakta ve Türkiye toplumunda haklı bir beklentiyi oluşturmaktadır. Bu beklentinin boşa çıkmaması anne, baba ve ailelerin barış şarkılarının hep birlikte seslendirdiği bir Türkiye özlemini bütün içtenliğimle belirtmek isterim."
Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, hakimler, savcılar ve avukatlar olarak yeni bir heyecanla ve sevinçle adli tatil sonrası adliyelerimize geldiklerini söyledi.

Yargının bir çok sorunu geçtiğimiz 10-15 yıl içerisinde çözüldüğünü anımsatan Doğan, şunları söyledi:
"Yargı dinamik bir yapı olduğu için çözülmesi gereken yepyeni sorunlarımız ortaya çıktı. 2 bin yılında mesleğe başladığımda bırakın bir çok yerde müstakil adliye binası bulmayı daktilolarımıza takacak kağıt bulamadığımız günleri hatırlıyorum. Şimdi ise çoğu yeni adliye binalarında UYAP gibi tamamen kendi ürünümüz olan bir sistemle yargı faaliyetlerimizi çok hızlı bir şekilde yürütüyoruz. Yargılama süreleri hala çok uzun. Meslek içerisinde de çok ciddi çözülmesi gereken sorunlar var. Bütün bunları önümüzdeki süreç içerisinde zamanla çözüleceğine inanıyorum."
Konuşmaların ardından Adliye Sarayı'nda kokteyl verildi.

Kaynak: AA