200 kilo suyla 600 kilometre

Tuzlu su ile çalışan otomobil görücüye çıkıyor. Lihtenştayn merkezli NanoFlowcell AG şirketi, tuzlu su ile çalışan otomobilini yakında Almanya'da test edeceğini açıkladı.

200 kilo suyla 600 kilometre
Seri üretim için de hazırlıkların sürdüğü belirtildi.

Spor otomobiller, aşırı yakıt tükettiği ve çevre dostu olmadıkları için çevre örgütleri tarafından ağır eleştiriler alıyor.

Ancak Lihtenstayn merkezli NanoFlowcell AG isimli şirket, çevrecilerin bu fikrini değiştirecek, devrim niteliğinde bir otomobil için önemli mesafe kattetti.

NanoFlowcell AG tuzlu su ile çalışan “Quant e-Sportlimousine” isimli spor arabasını çok yakında Almanya'da yollarda test edeceğini duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, tuzlu su tüketerek çalışan otomobilin ilk aşamada Almanya'da daha sonra Avrupa'nın değişik ülkelerinde test sürüşlerinin yapılacağını belirtti.

NanoFlowcell AG, söz konusu otomobilin seri üretimi için de hazırlıkların sürdüğü açıklandı.

Otomotiv sektöründe devrim yaratacak “Quant e-Sportlimousine” isimli spor araba, benzerleri gibi hidrojen yakıt hücreleri sistemiyle çalışıyor.

Ancak benzinle çalışan otomobillerden farkı, gücünü elektrolitler arasında akan tuzlu sudan alması. Tanklardan geçen tuzlu su 4 elektrik motoruna güç sağlıyor.

Ağırlığı 2 bin 300 kilogram olarak belirtilen araç, 100 km/s hıza 2.8 saniyede ulaşıyor.

Araç 200 litre su tankı kapasitesiyle yaklaşık 600 kilometre yol alabiliyor.

Geçtiğimiz Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtımı yapılan otomobil için Avrupa sınırları içinde resmi kullanım izni alındı.Lüks spor otomobilin satış fiyatı henüz belirlenmedi. Ancak fiyatının 1.7 milyon dolar olacağı belirtiliyor.