Thy'nin Yeni Pilot Adayları Mezun Oldu
Türk Hava Yolları (THY) Uçuş Akademisi'ndeki 18 aylık eğitimlerini tamamlayan mezunlara bröveleri törenle verildi.

THY Eğitim Akademisi'nden 18 aylık eğitim sonucunda mezun olan 2'si kadın 58 pilot, Atatürk Havalimanı'nda THY Genel Müdürü Temel Kotil’inde katılımıyla toplu fotoğraf çektirdi.
Törende gazetecilerin sorularını cevaplandıran Müdürü Temel Kotil, "THY'nin 2023 vizyonunu biliyorsunuz. 120 milyon Yolcu, 24 milyar dolar ciro hedefliyoruz. Bizim yönetimimizin kararı bu yönde. Uçaklarda alındı. Arkadaşlarımız çok genç olduğu için bir matematik yapalım dedik. Matematikte şu çıktı. Normalde biz yüzde 18 büyüyoruz. 12 yıl boyunca ortalama büyüme yüzdemiz yüzde 18. Asya'daki beklenen uzun dönem büyüme yüzdesi yüzde 7. Yüzde 5'de Avrupa'da beklenen büyüme. Türkiye'de hem Avrupa'nın hem de Asya'nın bir havayolu. O zaman biz de dedik ki Asya'daki büyüme gibi yaparız. Yüzde 18 demedik, yüzde 7 büyüme yaparız dedik. 500 milyon yolcu yapar bu rakam. Bu arkadaşlarımızda 30-35 yıl kadar uçacaklar. THY yolcu sayısı 500 Milyon çıktı. Avrupa'daki yolcu sayısı 2.5 milyar olacak. Bunun 500 milyonu Türkiye'den. Bu çok iyi bir rakam. Bizim pilotlarımızı astronot gibi görebilirsiniz. Arkadaşlarımızın eğitimler 18 ay sürdü. Sırada TİP eğitimleri var. İhtiyacımız neredeyse o filoda eğitimlerine devam edecekler"dedi.
BABASININ İZİNDEN GİDİYOR
Çocukluk hayalini gerçekleştirip pilot olduğunu söyleyen Aslı Kazaz, "Pilot olmaya lisede karar verdim. Bu bir çocukluk hayaliydi. Benim babam THY Teknik'te çalışıyor. Onun böyle bir yönlendirmesi olmuştu. Başvurmak istedim. Başvurdum. O sıra yüksek lisansım devam ediyordu. Sınavlara girdik. Çok zor sınavlara girdik hepimiz. Bir buçuk yıl zorlu bir eğitim süreci geçti. Aydın'da aldım, Çorlu'da aldım eğitimimi. Yer eğitimini de Florya'da tamamladık. Çok güzel bir eğitimdi. İş hayatı da çok güzel. Meslek de çok güzel. Bilgisayar programcısıydım. Ama bir süre sonra monotonlaştı. Pilotluk öyle değil. Bu nedenle pilotluğu seçtim" diye konuştu.
THY'nin hedefleri doğrultusunda paylarına düşen görevin farkında olduğunu belirten Ergin Güzar, "28 yaşındayım. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik-Haberleşme Mühendisliği mezunuyum. Yaklaşık bir buçuk yıl önce eğitimlerimize başladık. Bugün de mezuniyet törenimiz olacak. Bu çok büyük bir gurur. Burası çok büyük ve güzel bir aile. Hepimizin birbirine karşı sıcaklığı yaklaşımı gerçekten çok samimi. Biz bunu şirkete adım attığımız ilk günden beri gerçekten yaşıyoruz. Hedefler çok büyük. Bizler bu hedeflerin gerçekleştirilmesi için payımıza düşen görevin farkındayız" dedi.
