Köy Peyniri Yok Satıyor

Adıyaman’ın Sincik İlçesi’nin yüksek yaylalarında doğal otlaklarda otlayan koyun ve keçilerden sağılan sütten yapılan köy peyniri oldukça büyük rağbet görüyor.

Köy Peyniri Yok Satıyor

Sincik’in yüksek yaylalarında doğal otlaklarda otlayan koyun ve keçilerin sütünden üretilen, şu anda 12-14 TL den köy peynir yok satıyor. Çoğu vatandaş tanıdıkları satıcılara bir hafta önceden sipariş veriyor. Sadece ilkbahar ve yaz döneminde koyun keçi sütünden yapılan köy peynirini vatandaşlar tuzlu suda samura yaparak kışlık kahvaltılık yiyeceği olarak kilerlerde saklamakta

Sincik İlçesinde koyun ve keçi varlığının en yoğun olarak bulunduğu Çavçük, Çarhanek, Dilektepe, Hasanlı, Çamdere, Kaşkün, Peyizge, Meran, Yarpuzlu, Hüseyinli, Şahinbeyler, Uğurlu gibi köyleri, köy peyniri üretimde adından en çok söz ettiren köyler arasında yer alıyor. Pazar payının oldukça geniş olması ve özellikle büyük şehirlerde yaşayan vatandaşların yoğun talebi karşısında siparişlerin yetişmediğini söyleyen Pınar Market İşletmecisi Aziz Bayındır, “Yaklaşık 5 yıldır market işletmeciliği yapıyorum, burada en çok sattığımız ürün köy peyniri diyebilirim. Yılın bu mevsiminde köy peyniri azalır. Dolayısıyla fiyatlarda bir artış olur buda ortalama 10 TL’yi geçmezdi. Bu yıl köy peynirine büyük rağbet var. Normalde ilkbaharda 7-8 TL’den başlayan peynir fiyatları bu yıl 10 TL’den başladı.

Şuanda 13-14 TL’den satıyoruz, siparişleri yetiştiremiyoruz. Köy peynirine olan talepten ve fiyatından çok memnunuz. Bu yıl hem biz, hem de üretici kazançlı çıktı. İnşallah önümüzdeki yılda köy peyniri fiyatları bu şekilde devam eder” dedi.

Kaynak: İHA