Türkiye İmsad 30| Yaşını Kutladı

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Dündar Yetişener, 21,7 milyar dolar inşaat malzemesi ihracatı ile Türkiye İMSAD'ın, üyeleriyle Türkiye toplam ihracatının yedide birini gerçekleştirdiğini belirtti.

Dernekten yapılan açıklamaya göre Türkiye İMSAD, 30| kuruluş yılını sanatçı Zuhal Olcay'ın şarkılarını seslendirdiği gala gecesi ile kutladı. Türkiye İMSAD üyeleri, paydaş kuruluşlar ve sektör temsilcilerinin katıldığı gecede, Türkiye İMSAD kurucu üyeleri, eski başkanları ile 20 ve 30 yıldan bu yana dernek üyesi kurum yöneticilerine teşekkür plaketi verildi.

İMSAD Başkanı Yetişener, gala gecesinde yaptığı konuşmada, kurulduğu 1984 yılından bu yana 30 yılda Türk sanayinin gelişmesinde ve sanayi üretiminin artmasında temel oluşturan bir kurumu temsil etmekten gurur duyduğunu dile getirdi. Türkiye İMSAD'ın bugün 29 sektör derneği, 80 sanayici firma ve 8 paydaş kurumdan oluşan üyeleriyle Türkiye sanayi üretiminin yüzde 10'unu gerçekleştirdiğini anlatan Yetişener, "21,7 milyar dolar inşaat malzemesi ihracatı ile Türkiye İMSAD bugün üyeleriyle birlikte Türkiye toplam ihracatının yedide birini gerçekleştirmektedir" dedi.

Yetişener, Türkiye İMSAD'ın 30 yıldır inşaat sektörünün gelişmesine öncülük ettiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:
"Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınmasındaki motor gücün üretim olduğuna inanıyoruz. Dünya ile rekabette önde olmak için de her yıl yeni ve teknolojik yatırımlar yapıyoruz. Çünkü biz ülkemizin refahı ve kalkınmasını aynı zamanda firmalarımızın tek tek büyümesi ve kalkınması olarak görüyoruz. Türkiye'nin potansiyeline güvendiğimiz içindir ki, hedeflerimizi yüksek tutuyor ve başarmak için çok çalışıyoruz. 30 yıl önce bu anlayışla yola çıkan Türk sanayinin bugünkü duayenleri ve derneğimizin çok değerli kurucu üyelerinin bizlere bıraktıkları bu vizyonla sanayimizin gelişmesine katkıda bulunmaya ve ülkemizi üretimin gücüyle geleceğe güvenle taşımaya devam edeceğiz."
Kaynak: AA