Suma'yı Protesto İçin Üzümünü Döktü

Bu sezon yaş ve kuru üzüm fiyatlarının düşüklüğü Alaşehirli üzüm üreticilerini çileden çıkardı.

Suma'yı Protesto İçin Üzümünü Döktü
Mehmet Yücel isimli bir üzüm üreticisi düşük fiyatları protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan 19 No’lu Alaşehir Üzüm Tarım Satış Kooperatif binası önüne bir traktör Red Globe cinsi üzümünü döktü ve olay yerinden uzaklaştı.

Olaya tanık olan vatandaşlar Killik kasabasında çiftçilik yapan Mehmet Yücel’in saat 11.45 sularında traktörüyle 19 No’lu Alaşehir Üzüm Tarım Satış Kooperatif binası önüne gelerek bir traktör Red Globe cinsi üzümünü fiyatları protesto etmek için döküp,olay yerinden hızla uzaklaştığını söylediler. İddialara göre öfkeli çiftçi iddiaya göre Red Globe üzümüne Suma Fabrikası'nda 15 kuruş fiyat verilmesi üzerine bu eylemi gerçekleştirdiği öğrenildi.

Suma Alkol Fabrikası yetkilileri üzüm alımında üzüm seçimi yapılmadığını ve kilosu 27 kuruştan her üreticinin üzüm satabileceğini dile getirdi.

Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk bu yıl rekoltenin yüksek olduğunu belirterek şunları söyledi: "Üretici üzümünü yaş satamadı. Kurutmak için geç kaldı. Bundan sonra üzümün kuruması mümkün değil. Burada Suma gibi üzümcünün sigortası konumundaki alım merkezlerinin artırılması gerekir. Üretimi durdurulan Tariştat Rakı fabrikasının bir an önce faaliyete geçmesi gerekir. Suma sonuçta özel bir kuruluş,üzümü istediği fiyattan alabilir ama devletin de burada üreticiyi destekleyecek bir yeri yok. Üretici ne yapacak. Şu anda kesilmeden dalında kalmış tonlarca üzüm var. Ben şahsen üzümün dalında kalmasından korkuyorum. Zaman kaybetmeden devlet üreticilerin lehine bir çözüm üretmesi gerektiğini düşünüyorum."
Kaynak: İHA