Paris’te Müslümanlar 'İşid' Katliamlarını Kınadı

Fransa İslam Konseyi’nin Fransız dağcı Herve Gourdel’in öldürülmesini kınamasının ardından Paris’te bulunan Müslümanlar da cuma namazı çıkışı IŞİD’i protesto ederek, Fransız dağcı Gourdel için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.


Protesto kararının ardından Fransa’daki birçok yerli ve yabancı basın kuruluşu, Paris Camii önünden Paris Camii Rektörü Dalil Boubekir’in açıklamalarını canlı olarak yayınladı. Fransa İslam Konseyi'nin cami önünde toplanılacağı duyurusundan sonra yüzlerce Müslüman da camiye akın ederek, cuma namazını beraber kıldılar. Cuma namazının ardından açıklamalarda bulunan Paris Camii Rektörü Dalil Boubekir, İslamiyet’in her zaman kardeşlik ve barış yanlısı olduğunu söyledi.

Boubekir, IŞİD adlı terör örgütünün İslam’ı ve Müslümanları asla temsil edemeyeceğini ifade etti.

Rektör Boubekir'in sözleri caminin çevresini dolduran kalabalık tarafından sık sık “İslam barıştır, İslam kardeşliktir. IŞİD ne Müslüman ne de İslamiyet’tir” sloganlarıyla kesildi

Daha sonra söz alan Paris Piskoposu Jean-Michel Dubost, dinler arası diyaloğa her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirterek, İslam dininin insanların katletmesi emrinin Kur’an'da yer almadığını söyledi

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ise yaptığı konuşmada, Cezayir'de IŞİD yanlısı terör grubu tarafından katledilen Fransız dağcı Herve Gourdel'in ailesine baş sağlığı dileyerek, Fransa'da dil, din, ırk farkı gözetmeksizin herkesin kardeşçe yaşayacağına inandıklarını belirtti.

Hidalgo ayrıca, olası terör olaylarına karşı her türlü güvenlik önleminin alındığını söyledi

Kaynak: İHA