Bitlis'teki Kazada Şehit Olan Polisler

Bitlis-Diyarbakır karayolundaki polis kontrol noktasına roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıya müdahale için giden zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan 3 özel harekat polisinden Eyüp Emre Kan (23) için memleketi Elazığ'da tören düzenlenecek.

Şehit polisin Abdullahpaşa Mahallesi 255'inci Sokak'ta oturan ailesi, haberin duyulması üzerine oğullarının naaşını almak için Bitlis'e gitti. Şehidin baba evinin balkonuna Türk Bayrağı asılırken, polisler, akrabaları ve komşuları taziye evinin önünde beklemeye başladı.

Şehit polisin teyzesinin eşi Mehmet Gül, ''Okul'u bitirdikten sonra gönüllü olarak özel harekata geçti ve eğitim aldı. Ondan sonra 4 yıldır görmüyordum'' dedi.

Komşuları Yılmaz Akkağıt ise Türkiye'yi karıştırmak isteyenler olduğunu belirterek, "Ancak bu millet bunlara fırsat vermeyecektir. Hepimiz derin üzüntü içindeyiz. İnşallah devletimiz bunlara fırsat vermeyecektir'' diye konuştu.

Eyüp Emre Kan'ın Balıkesir Polis Meslek Yüksekokulu'ndan 2011 yılında mezun olduğu, İstanbul'da bir süre görev yaptıktan sonra gönüllü olarak özel harekat polisi olmak için başvurduğu öğrenildi
Şehit Kan, Elazığ merkez İzzetpaşa Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
Dün, Bitlis-Diyarbakır karayolundaki polis kontrol noktasına roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıya müdahale için giden zırhlı aracın devrilmesi sonucu 3 özel harekat polisi şehit olmuş, 2 polis yaralanmıştı.

Kaynak: AA