Bilecik'te Uyuşturucu Operasyonu

Pazaryeri ilçesinde, 2 kilo 51 gram kubar esrar, 13 kök Hint keneviri, 192 gram kenevir tohumu, ikişer kuru sıkı tabanca ve av tüfeği ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bir ihbar üzerine ilçe merkezinde M.A. (40) ve O.A'yı (37) takibe aldı.
Şüphelilerin ev ve üzerlerinde yapılan aramalarda, kavanozlarda kurutulmuş 2 kilo 51 gram kubar esrar, 13 kök Hint keneviri, 192 gram kenevir tohumu, ikişer kuru sıkı tabanca ve av tüfeği ele geçirildi.
M.A'nın, "kilitlenmek suretiyle muhafaza altına alınan eşya hakkında hırsızlık, özel belgede sahtecilik ve borçlunun ödeme şartını ihlali" olmak üzere 13 suçtan emniyette kaydı bulunduğu belirlendi.
Kardeşinin kimlik bilgilerini kullanan O.A'nın, "yaralama, hırsızlık, silahla tehdit, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma" suçlarından 5 kaydı bulunduğu ve 3 yıl 4 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası olduğu tespit edildi.
Emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen M.A. ve O.A, "uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak", ayrıca O.A. "kimliği hakkında yalan beyanda bulunmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.
Zanlılar, mahkemece tutuklandı.
Kaynak: AA