Başkan Can Açıklaması

İçel’in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Şevket Can, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi belediye olarak Tarsusluların rahat alışveriş yapması ve huzurlu bir bayram geçirmeleri için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Başkan Can Açıklaması

Belediye Başkanı Şevket Can, kent merkezi başta olmak üzere kenar semtlerde ve toplu alışveriş merkezlerinde vatandaşların rahat ve iyi bir ortamda alışverişlerini yapabilmeleri için ekiplerin görevlendirildiğini kaydetti.

Kurban Bayramı için hazırlıkları tamamladığını ve şehir içerisinde, meskun mahalde adaklık veya kurbanlık hayvan satışına izin vermeyeceklerini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, tespit edilen yerlerde satış ve kesim yapılabileceğini söyledi.

Ayrıca vatandaşın alışveriş yapacağı tüm iş yerlerinde fiyat etiketi bulundurulmasının zorunlu olduğunu söyleyen Başkan Can, belediye olarak gerek temizlik, gerekse fiyat etiketi konusunda sıkı kontroller uygulayacaklarını belirtti.

Başkan Can, “Belediye olarak bazı birimlerimiz 4 günlük bayram tatili süresince açık kalacak ve halkın hizmetinde olacaktır. Yaşanabilecek her hangi bir olumsuzlukta Alo 153 Zabıta Şikayetler yada 616 11 11 numaralı telefondan vatandaşlarımız belediyeye bilgi verebilirler” dedi.

Başkan Can, koyunun kilogramını 13.00 TL., keçinin kilogramını 12.50 TL. ve büyük baş hayvanın kilogramını ise 10.50 TL olarak açıkladı.

Kurban satış yerlerinin hazır olduğunu ifade eden Başkan Can, satışların 82 Evler Mahallesi'nde Buğday Pazarı yanında, Gaziler Mahallesi Belediye Dershanesi yanında bulunan alanda, Kırklarsırtı Mahallesi Aydoğan Cami yanında, Kavaklı Mahallesi hemzemin geçidi yanı mezarlığın karşısında ve Yunus Emre Mahallesi Karabucak mevki civarında, kesimlerin ise Belediye Mezbahanesi ve Gaziler Mahallesi Mavi Bulvarı üzerinde bulunan eski Belediye Dershanesi yanında ücretsiz olarak yapılacağını belirtti.

Tüm Tarsus halkının Kurban Bayramını kutladığını belirten Başkan Can, “Halkımızın Kurban Bayramı’nı kutluyorum. En kötü gününüzün bayram neşesi içerisinde geçmesini, barış, huzur içerisinde bir bayram geçirmenizi Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA