Vali Ünlüer'e Veda Yemeği

Bayburt Valisi iken son yayımlanan Valiler Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine atanan Mükerrem Ünlüer, "Gerçekten Türkiye'de örnek alınması gereken bir il Bayburt. Örnektir, modeldir burası. Huzur var, demokratik bir olgunluk var" dedi.

Bayburt Valiliğince öğretmenevi'nde Ünlüer için düzenlenen veda yemeğine Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Mehmet Nail Yiğit, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Adalet Komisyonu Başkanı Gökmen Avcı, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Vali Yardımcıları Ali Gökay ile Abdulhamit Karaca, kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kurum müdürleri katıldı.

Ünlüer, burada yaptığı konuşmada, Bayburt'un Türkiye'de örnek alınması gereken bir il olduğuna vurgu yaparak, "Gerçekten Türkiye'de örnek alınması gereken bir il Bayburt. Örnektir, modeldir burası. Huzur var, demokratik bir olgunluk var. Ben öyle diyorum, bu bir demokratik olgunluktur. İnsanlar fikirleriyle konuşuyorlar, şiddet yok. Bunlardan ülkemizin örnek alması lazım. İnşallah bunlar örnek olur" diye konuştu.

Devlet görevlilerinin hayatlarındaki en zor şeyin veda zamanlarında konuşma yapması olduğunu kaydeden Ünlüer, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bayburt gerçekten çok güzel insanların bir araya geldiği bir şehrimiz, bir ilimiz, bir bölgemiz. Buraya ilk atandığımı duyunca gerçekten çok mutlu olmuştum. Vali olmaktan çok buraya atandığım için, burayı bildiğim için. Sanki sizleri daha önceden tanıyor gibiydim. Yani öyle bir sıcaklık hissediyorum. O da çok sayıda kıymetli arkadaşım, dostum olduğu için Bayburtlu. Çok zevkle çalıştım. En az 3- 4 yıl kalırım hatta önceki vali büyüğümüz, abimizin rekorunu da kırarız gibi de düşünüyordum yedi, yedi buçuk yıl. Gerçekten bir sene çok kısa oldu. Çok şey yapmak istiyorduk. Projelerimiz vardı kafamızda oluşturduğumuz. Proje haline getirip bakanlığa götürdüğümüz vardı. Bir kısmının tohumlarını da attık, meyvelerini alamadık maalesef. İnşallah bizden sonraki arkadaşlarımız bu meyveleri toplarlar. Bayburt gerçekten bu yatırımlara, bu tür kamu yatırımlarına ihtiyacı var. Bunları yapmamız lazım, sağlamamız lazım."
Bayburt Belediye Başkanı Memiş ise konuşmasında, Ünlüer'in Bayburt'tan ayrılmasına şahsı ve Bayburt adına üzüldüğünü dile getirerek, "Ama Sayın Valimizin daha üst bir görevde, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevi süresi içerisinde Bayburt'umuza yapacağı yardımları düşünerek şahsı adına da sevindiğimi ifade etmek istiyorum" dedi.

Yemekte, bazı kamu kurum müdürlerince Ünlüer'e çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA