Hizan Sydv'den Eğitim Desteği

Hizan İlçe Kaymakamı Sedat İnci'nin girişimleriyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından maddi durumu iyi olmayan üniversite öğrencilerinin ailelerine 500 lira eğitim desteği verildi.

İnci, yaptığı açıklamada, ilçede üniversiteyi kazanan, okuyan ve maddi durumu iyi olmayan öğrenci ailelerine dönem başı 500 lira eğitim desteği verdiklerini söyledi.


Yapılan yardımla öğrencilerin eğitimlerinde daha başarılı olmalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade eden İnci, şöyle konuştu:
"İlçemizde üniversite kazanan ve okumakta olan birçok öğrencimiz var. Maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimizin ailelerine 500 lira maddi yardım yapıyoruz. Amacımız öğrenci ailelerimizin daha iyi şartlarda çocuklarının eğitimine katkı sağlamaları. Sosyo ekonomik durumu yetersiz olan ilçemizin bu durumunun, eğitimle düzeleceğine inanıyoruz. Öğrencilerimize her zaman destekçi olacağız. Vakfımızın imkanları ölçüsünde mali desteğe ihtiyacı olan öğrenci ailelerine dönem başı 500 lira olmak üzere, yılda bin lira nakit yardımında bulunuyoruz. Öğrencilerimiz üniversiteyi kazanıyor, ancak daha sonra parasızlık yüzünden büyük sıkıntılar çekiyor. Ailelerinden yeteri kadar parasal destek görmeyen öğrencilere el uzatıyoruz."
Kaynak: AA