Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İtfaiye Haftası dolayısıyla itfaiye çalışanlarını ziyaret etti.

İtfaiyecilerle sohbet eden Salman, Yalova Belediyesi İtfaiyesinin daha modern şartlara kavuşması için çalışmalar yaptığını belirtti.

Sadece insanların değil, tüm canlıların canını kurtarmak ve kayıpları önlemek için günün 24 saati görev başında olan itfaiyecilerin bu haftasını kutlayan Salman, şöyle konuştu:
"Yangın, afet, kaza gibi olaylarda can kaybını önlemek için kendi canını ortaya koyan kahraman itfaiyecilerimizin görev sorumluluğu insani bir vazifenin de ötesindedir. Bu sebeple itfaiye personeline yardımcı olmak her vatandaşın görevidir. Görev sürem başladığı günden itibaren itfaiye personelimizin ekipmanlarını tespit ettim. Çözüm yollarında görüşmelerimize başladık. İtfaiye Müdürlüğü personelimiz kısa sürede hak ettiği donanımla çalışmalarını sürdürecek."


- Şampiyon güreşçiden Salman'a ziyaret

Sırbistan'da düzenlenen Veteranlar Güreş Şampiyonası'nda dünya şampiyonu olan İsmail Kosukoğlu, milli güreşçi Burçay Zafer ve beraberindeki heyet, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı makamında ziyaret etti.
Ziyaretten dolayı güreşçilere teşekkür eden Salman, Yalova'da sporun gelişmesi için imkanlar çerçevesinde her spor branşına destek olacağını belirtti.


- Mahaçkale Parkı'ndaki çeşme yenilendi

Mahaçkale Parkı'ndaki çeşme, Yalova Belediyesi tarafından yeniden yaptırıldı.
Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda, çeşmenin yapımını taş sanatçısı Naim Gülsün üstlendi.
Çalışmayla ilgili bilgi veren Gülsün, "Erimeyen ve renk değiştirmeyen Ankara taşından güzel bir eser ortaya çıkardık. Yaklaşık 18 gün süren çalışma sonrası çeşmemiz daha modern bir görüntü oldu. Merhum Memiş Fedar amcamızın eserine sahip çıkan ve bize bu imkanı sunan Yalova Belediyesine teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

- Kurbanlık pazarı esnafı müşterilerini bekliyor

İsmetpaşa Mahallesi'nde kurulan kurbanlık pazarı esnafı, müşterilerini bekliyor.
Yalova Belediyesinin kontrolünde kurulan pazarda bu yıl 27 kurban çadırı bulunuyor.
Günün her saatinde açık olan pazardaki çadırlarda, belediye ekipleri tarafından gerekli kontroller yapılıyor.
Her bütçeye uygun kurbanlığın bulunduğunu ve bayrama kadar pazarın açık olduğunu belirten esnaf, Yalova halkını kurban pazarına davet etti.
Kaynak: AA