Öğretmenlerden 'Tabutlu' İş Bırakma Eylemi

Muğla'da Türk Eğitim-Sen üyeleri, iş bırakma eylemi yaptı.

Türk Eğitim-Sen Muğla Şubesi önünde toplanan grup, pankart açıp sloganlar attı. Buradan Kurşunlu Camisi'ne yürüyüşe geçen sendika üyeleri, omuzlarında taşıdıkları ve üzerinde "Eğitim" yazılı tabutla cami meydanına kadar slogan atarak yürüdü.
Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, burada yaptığı açıklamada, bugünün eğitimdeki haksızlıklara, hukuk tanımazlığa, adam kayırmalara karşı isyanın doruğa çıktığı gün olduğunu öne sürdü.
Özata, Milli Eğitim Bakanlığının rotasyon uygulamasının eğitimcilere bir takım sıkıntılar yaşattığını, okullarda yöneticilerin tasfiye edildiğini iddia etti.​
Torba yasayla öğretmenlere rotasyon getirildiğini savunan Özata, "Okullarımızda bugün ziller çalmıyor, eğitim çalışanları işbaşı yapmıyor. Taleplerimizin yerine getirilmesi, eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal hakları, ilk defa alamadığımız enflasyon farkı için iş bırakıyoruz" dedi.

Gpuptakiler, açıklamanın ardından gıyabi cenaze namazı duası ederek, lokma döktürdü.
Öte yandan Sınırsızlık Meydanı'nda toplanan Eğitim-Sen üyeleri de iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne kadar pankartlar taşıyan ve slogan atarak yürüyen sendika üyeleri, açıklamanın ardından halay çekti.
Kaynak: AA