Nuceyfi'nin İkby'deki Ziyareti

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame Nuceyfi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) temasları kapsamında Goran Hareketi Lideri Noşirvan Mustafa ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı Berhem Salih ile bir araya geldi.

Nuceyfi ve beraberindeki heyet ilk olarak, Goran Hareketi'nin Süleymaniye ilindeki merkez binasında Noşirvan Mustafa'yı ziyaret etti. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Nuceyfi, görüşmenin olumlu geçtiğini, karşılıklı olarak Irak'ın genel durumunu değerlendirdiklerini ifade etti.

Nuceyfi, ikinci ziyaretini KYB Genel Sekreter Yardımcısı Berhem Salih'e yaptı. Salih, "kadim dostu Nuceyfi'nin ziyaretinden şeref duyduğunu" dile getirerek, şunları söyledi:
"Nuceyfi ile Irak'ın son durumunu ele aldık. Irak'taki tüm taraflar, terör örgütü IŞİD'e karşı tek ses olmalıdır. Bunun için Irak'ın siyasi sorunlarının Bağdat'ta çözülmesi lazım. Bu sorunların en başında ise Kürdistan bölgesindeki memur maaşlarının gönderilmemesi geliyor. Bağdat hükümeti, Kürdistan bölgesinin bütçedeki payını biran önce göndermelidir."
Usame Nuceyfi de açıklamasında, Salih ile Irak'ın içinde bulunduğu "tehlikeli durum" üzerinde görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Kürtlerin, Irak'ta hükümetin kurulduğu yeni süreçte haklı olarak taleplerinin yerine getirilmesini istediklerini aktaran Nuceyfi, anayasa çerçevesinde Irak vatandaşı olan Kürtlere bütçedeki paylarının ödenmesi ve memur maaşlarının gönderilmesi gerektiğini ifade etti.

Nuceyfi, Kürtlerin haklarının verilmesi için kendisinin de Bağdat'ta çaba göstereceğini bildirdi.
Kaynak: AA