Gürcü Devlet Bakanı İznik’e Hayran Kaldı

Gürcistan’ın Diasporadan Sorumlu Devlet Bakanı Gela Dumbadze ve Ankara Büyükelçisi Iraklı Koplatadze, Bursa’nın İznik ilçesini ziyaret etti.

Gürcü Devlet Bakanı İznik’e Hayran Kaldı

Heyet ilk İznik Belediye Başkanı Osman Sargın'la bir araya geldi. Bakan Dumbedza, "Türkiyeli Gürcülerin güler yüzünü gördüm ve çok mutlu oldum. Siyasette, ticarette ve kısacası her alanda başarılı olmaları memnuniyet verici" dedi.

Adından ilçedeki Batum Kafkas Kültür Derneği’ni ziyaret eden Dumbedza, kısa bir sohbetin ardından Ayasofya Camii'ne geçti. Ayasofya ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Devlet Bakanı Dumbadze, "İznik'e hayran kaldım. Belediye başkanımıza misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye'de çok Gürcü yaşıyor. Türk halkı ile beraber yeni Türkiye'yi inşa ediyorlar. Bu da bizleri memnun ediyor. İznik çok güzel bir yer. Halkı güler yüzlü. İznik, dünya kültür alanında önemli bir yer, Ayasofya da bunu hissettirmekte" diye konuştu.

Başkan Osman Sargın, misafir bakana İznik çinisi hediye etti. Heyet, öğle yemeğinin ardından ilçenin tarihi mekanlarını gezdi.
Kaynak: İHA