Afyonkarahisar’da Bir Market Çöktü

Afyonkarahisar’da bir market henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü çöktü.

Afyonkarahisar’da Bir Market Çöktü
Çökme esnasında marketin içerisinde kimsenin bulunmaması olası bir facianın önüne geçti.
Edinilen bilgiye göre olay, Ertuğrul Gazi Mahallesi Depremevleri civarında meydana geldi. Henüz belirlenmeyen bir nedenden ötürü çöken markette yaklaşık 50 bin TL’lik malzeme bulunduğu belirtildi.

Market sahibi Ahmet Sönmez, dün gece market çökmeden sadece 45 dakika önce içeride olduklarını ve göçükten marketi erken kapatarak kurtulduklarını belirtti.

Göçükten dolayı büyük bir maddi zarara uğradıklarını kaydeden Sönmez şunları söyledi:
“Biz saat 20.05’te dükkandan çıktık, saat 21.05 civarı bizi aradılar, geldiğimizde de dükkan bu haldeydi. Yaklaşık maddi zararımız 40-50 bin TL. Çöküntüye neyin neden olduğunu bilmiyoruz. Dün aşırı şekilde bir rüzgar vardı zaten. Şimşek çakmaya, yağmur yağmaya başladı, biz de kapattık dükkanımızı, çıktık. Geldiğimizde de bu haldeydi. Çökmeden öncede içeride herhangi bir sallantı falan hissetmedik. İçeride 8-10 bin TL’lik ürün vardı. Bunun dışında dolaplar ve demirbaşlar vardı. Onlar da 40 bin civarında. Onların da parasını ben ödeyeceğim. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne de haber verdik, geldiler, tutanak tutuldu.”
Öte yandan olaydan habersiz markete ürün bırakmak için gelince gördükleri manzara karşısında şaşıran toptancılar ise iş yeri sahibine, "Geçmiş olsun" dileklerini ilettikten sonra ayrıldı.
Kaynak: İHA