Dsi Ardahan Şubesi Kuruldu

Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdür Yardımcısı Sait Peker, DSİ'nin Ardahan Şubesinin resmen kurulduğunu bildirdi.

Peker, kent merkezinde DSİ tarafından yapılan çalışmaları, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ile inceledi.
Ardahan'da DSİ olarak şubelerinin resmen kurulduğunu, kurumun bina yapımına kısa sürede başlanacağını ifade eden Peker, İnönü Mahallesi Yeni TOKİ bölgesinde yer tahsisi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Peker, Ardahan'da öncelikli işlerinin Ardahan Ovasının sulanması olduğunu belirterek, "Göle ve Hanak ovalarının sulaması var. Bunlarla ilgili barajlar yapılacak. Barajlardan sonra sulama tesisleri yapılacak. Aynı zamanda bu sulama tesisleri ile taşkın tesisleri de yapılacak. Böylece suyun neden olduğu zararlar önlenecek. Ayrıca yeni projeler yaşama geçirilecek" dedi.

Kurumu 50 dönümlük bir alan üzerinde kurmayı planladıklarını kaydeden Peker, alanda idari bina ve makine parklarının olacağını ve ilk etapta 15 personelle çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.

Peker,"Daha sonra bu personel sayısı 150'ye kadar çıkabilir. Önemli çalışmalar yapılacak Ardahan'da. İl merkezi ve ilçeler dahil taşkın alanları belirlenecek. Öncelik sırasına göre ciddi çalışmalarımız olacak" diye konuştu.

Kura Nehri yatağında yapımına başlanan istinat duvarlarını incelemek için Ardahan'a geldiğini belirten Peker, Başkan Köksoy'un büyük desteğini gördüklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA