CHP'den başörtüsü özgürlüğüne tepki

CHP'li vekiller, orta öğretim kurumlarında ’başörtüsü’ serbestliği getirilmesi kararına tepki gösterdi

CHP'den başörtüsü özgürlüğüne tepki
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Hükümetin bu konuya yaklaşımı tamamen ideolojik bir yaklaşımdır ve bunu biz kabul edemeyiz' dedi.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu ise “Çocukların psikolojik gelişimi bakımından sıkıntı söz konusu olacak” diye konuştu.

ÖZGÜRLÜK OLARAK BAKILAMAZMIŞ

Başbakan Yardımcısı Arınç'ın açıkladığı kılık-kıyafet yönetmeliğindeki değişiklikle ilgili Altay,” Bu yönetmelik değişikliği ile kaldırılan ‘başı açık' ifadesi, Bülent Arınç'ın ifade ettiği yönetmelik kapsamında bir değişiklik ise, okul öncesini de kapsar, ilkokulu da kapsar, ortaokulu da kapsar, liseyi de kapsar. Yapılan değişikliğin Milli Eğitim Okulları'na bağlı öğrencilerin Kılık-kıyafet Yönetmeliği ile ilgili olduğunu öngörüyoruz” diye konuştu.

Altay, konunun sadece özgürlükler açısından bakılamayacağını iddia ederek şunları kaydetti: “Cumhuriyet Halk Partisi 18 yaşını doldurmuş herkesin, her alanda, istediği gibi giyinmesine, kuşanmasına, istediği örtüyü kullanmasına hiçbir itirazımız olmadı. Bu konuya çocuğun üstün yararı bakımından bakıyoruz. 18 yaşın altındaki bir çocuk,'matematik dersi görmek istemiyorum' derse hükümet şunu diyebilecek mi;'evet, bu çocuk matematik dersi görmesin.' Böyle bir şey olabilir mi? Hükümetin bu konuya yaklaşımı tamamen ideolojik bir yaklaşımdır ve bunu biz kabul edemeyiz. Eğitim açısından, genç kuşakların geleceği açısından Türkiye'deki okulların olumlu, ılımlı iklimini muhafazası açısından doğru bulmuyoruz. Türban, hükümetin har başının ağrıdığında alabileceği bir aspirin değildir.”

KARAR YANLIŞ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetmeliğinden 'başı açık' ibaresinin değiştirilmesine yönelik olarak ise Kuşoğlu, şunları dedi:

'Pedagoglar tarafından incelenecek kararlar. Pedagoglar, eğitimciler kararın 'yanlış' olduğunu söylüyorlar. Bu karara saygı duymamız gerekir. Çocukların psikolojik gelişimi bakımından sıkıntı söz konusu olacak.'