Adıyaman İstanbul’a Taşınıyor

25-28 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek ‘Adıyaman Tanıtım Günleri’ nedeniyle Adıyaman’dan kamyonlar yola çıktı.

Adıyaman İstanbul’a Taşınıyor

İstanbul Feshane’de 25-28 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Adıyaman Tanıtım Günleri’nde sergilenecek olan ürün ve eserler Valilik önünde araçlara yüklendi. Adıyaman’da 73 özel ve kamu kurum kuruluşu Feshane’de ürünlerini sergileyecek. Gıdadan, tarihi ve turistik eserlere, kültürel ve sanatsal eserlerinden yöresel kıyafetlere kadar bir çok eser sergilenecek.

Adıyaman Valiliği tarafından gönderilen program isi şu şekilde olacak:
“25 Eylül’de açılış konuşmaları, Adıyaman halk oyunları gösterisi ve davul show, Harfane Dinletisi, Grup Ravza ilahi dinletisi, Adıyaman Tanıtım Filmi, Mehmet Sekse, Recep Tanyıldız, Latif Dogan konserleri olacak.

26 Eylül’de Adıyaman halk oyunları gösterisi, Ayşe Işık canlı performans, ney dinletisi, Mustafa Karataş söyleşi, Harfane Dinletisi, Halk oyunları gösterisi ve davul
Show, Yöresel sazlar Esliğinde halay, Ömer Faruk Elmas kum sanatı performansı, Gülistan ile Haşim Tokdemir ve Ramazan Garıpses konserleri ile ikinci gün son bulacak.

27 Eylül tarihinde ise, Adıyaman halk oyunları gösterisi ve davul show, Ayşe Işık canlı performans, Harfane Dinletisi, Turgay Güler imza etkinliği, ney dinletisi, çiğköfte yapımı, yöresel sazlar eşliğinde halay, kum sanatı performansı, Tolga Örnek’in Nemrut Dağı Belgeseli, Kâhtalı Mıçı ve Nurettin Rençber konseri olacak.

Tanıtım günlerinin son gününde ise, Sinan Yağmur ve Ahmet Turgut’un imza etkinliği, harfhane etkinliği, Haşim ve Gülistan Tokdemir konseri, peynirli irmik helvası yapımı, Kemal Arda konseri, Sinan Yağmur söyleşisi gerçekleştirilecek.”
Kaynak: İHA