21. Ahilik Haftası

İçel Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, Ahiliğin, sanatın, ticaretin ve mesleğin, olgun kişilik, güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulduğu, kökleri çok eskilere uzanan bir gelenek olduğunu ifade etti.

Dinçer, Ahilik Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Ahilik Haftası'nın bu yıl 22-27 Eylül tarihleri arasında kutlandığını belirtti.

Ahilik kavramının günümüze ve geleceğe ışık tutan geniş anlamlarla dolu olduğunu belirten Dinçer, şunları kaydetti:
"Ahilik, sanatın, ticaretin ve mesleğin, olgun kişilik, güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulduğu, kökleri çok eskilere uzanan bir geleneğimizdir. Yüzyıllar boyu toplumumuzun sosyal ve ekonomik omurgasını oluşturan bir örgütlenme şeklimiz toplumsal kimliğimiz açısından daima sahiplenmemiz gereken çok özel bir kültürümüzdür. Medeniyet tarihine kültürümüzün armağan ettiği birçok değer vardır. Bu değerler arasında, sosyal hayatı her yönüyle kavrayan bir mesleki yapılanma kurumu olan Ahilik önde gelir. Anadolu'nun Türk yurdu olmasında büyük emeği geçen Ahi Evran tarafından 13. yüzyılda kurulan Ahilik Teşkilatı toplumsal yaşamın ortak paydası olan insanı esas almaktadır. Toplumun sosyal, ekonomik ve kültürel hayatının düzenlenmesinde önemli rol oynayan Ahilik Teşkilatı gerektiği zaman vatan savunmasında da görev yapan bir birliktelik ve dayanışmanın ortak adıdır."
Kaynak: AA