Üzümünü 'Açığa Dökme' Kampanyası

Saruhanlı Ziraat Odası, "kuru üzümü açığŸa dökme" kampanyası başŸlattı.

Saruhanlı Ziraat Odası BaşŸkanı AydoğŸan Okur, ilçede hasat edilen üzümlerin kurutulup satışŸa hazır hale geldiğŸini, fiyatların geçen yıla göre düşŸük olması sebebiyle üreticilere ürünlerini açığŸa dökmeyin çağŸrısında bulunduklarını söyledi.
Kampanya ile üreticinin elindeki ürünün değŸerinin altında satılmasının önüne geçmeye çalışŸtıklarını ifade eden Okur, hasat döneminin ardından fiyatlarda toparlanma beklediklerini kaydetti.

Kuru üzümde hasadın yarı yarıya tamamlandığŸına dikkat çeken AydoğŸan Okur, şŸunları söyledi:
"Hasat edilip kurutulan üzümlerin bir bölümü satışŸa hazır hale geldi. şžu an 1 kilogram kuru üzümün satışŸ fiyatı 2.75 ile 3 lira arasında değŸişŸiyor. Ziraat Odaları olarak 1 kilogram kuru üzümün yüzde 30 kar payı ile birlikte maliyetinin 3.5 lira olarak hesapladık. Bizim hesapladığŸımız fiyat ile tüccarın alım yaptığŸı fiyat karşŸılaşŸtırılırsa arada 50 kuruşŸ fark olduğŸu görülüyor. Yani şŸu anki satışŸ fiyatı ürünün maliyetini kurtarmıyor. Bundan dolayı üzüm üreticilerine, ürünlerini açığŸa dökmemeleri, ihtiyaçları kadar satışŸ yapmaları konusunda uyarıyoruz."
Okur, hasat döneminin ardından kuru üzüm talebinin ve fiyatının artmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
 
Kaynak: AA