Diyarbakır Heyeti Eib'de

83. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın (İEF) onur konuğŸu illerinden Diyarbakır heyeti, Ege İhracatçı Birlikleri'ni (EİB) ziyaret etti.

EİB Koordinatör BaşŸkanı Sabri ǜnlütürk'ün ağŸırladığŸı heyete başŸkanlık eden Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi BaşŸkan Vekili Abdulkadir Karavil çözüm süreci sonrasında Diyarbakır'ın yatırım için bir cazibe merkezi haline geldiğŸini, hızlı hareket eden sanayicilerin Orta DoğŸu'da marka olacağŸını belirtti.

Diyarbakır'ın teşŸvikte önemli avantajlara sahip olduğŸunu ifade eden Karavil, "Diyarbakır yatırım açısından bakir bir bölge. Diyarbakır'a yatırım yaparsanız, vergi ödemeden üretim sahibi oluyorsunuz. şžehrimizin çevresi hep küçük illerle çevrili. LJevre illeri bağŸladığŸımız zaman 7.5 milyon nüfusa sahip olan bir kent haline geliyoruz. Kim erken davranırsa bizim oralarda marka olur. Sizleri Diyarbakır'a davet ediyoruz" diye konuşŸtu.
Sabri ǜnlütürk ise hem çözüm sürecinin hem de 6. Bölge teşŸviklerinin Egelileri Diyarbakır ve çevresinde yatırım yapma konusunda cesaretlendirdiğŸini söyledi.
GeçmişŸte Diyarbakır'da birçok sektörde işŸbirliğŸi girişŸimlerinde bulunduklarını kaydeden ǜnlütürk, "Benim firmam da dahil olmak üzere özellikle tekstil ve konfeksiyonda yatırımlar yapıldı. O bölge ile yüksek adetli üretimleri nasıl yapabiliriz diye çalışŸıyoruz. 6. bölge teşŸvikleri kapsamında olması bizi yatırım konusunda cesaretlendiriyor. ǖzellikle çözüm süreci, istikrar ve huzurun kalıcı olacağŸı mesajlarını veriyor" dedi.

Diyarbakırlı girişŸimcilerle işŸ ortaklığŸı yapmak istediklerini belirten ǜnlütürk, "O bölgede bizler için arsa bulmak, bina yapmak bölge insanına göre daha zor. Bölgenin işŸ adamları işŸ yapmaya soyunursa, bizler destek ve bilgi transferi yapmaya hazırız. Tekstil ve konfeksiyonda yatırım için şžanlıurfa'da bu konuda çalışŸma var. AğŸrı ve Bitlis'te de tekstil ve konfeksiyon için seçilmişŸ bölgeler var" şŸeklinde konuşŸtu.
KaracadağŸ Kalkınma Ajansı öncülüğŸündeki Diyarbakır işŸ adamları heyetinde Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu BaşŸkanı Ebubekir Bal, KaracadağŸ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun'un aralarında bulunduğŸu 20 isim yer aldı.
Ziyaret sırasında Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları BirliğŸi BaşŸkanı Jak Galiko, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları BirliğŸi BaşŸkanı Birol Celep, Ege Maden İhracatçıları BirliğŸi BaşŸkanı Mevlüt Kaya, Ege Zeytin ve ZeytinyağŸı İhracatçıları BirliğŸi BaşŸkanı Gürkan RenklidağŸ, Zeytin ve ZeytinyağŸı Tanıtım Komitesi BaşŸkanı M. Kadri GündeşŸ ve Ege YaşŸ Meyve Sebze İhracatçıları BirliğŸi Yönetim Kurulu ǜyesi Erdinç İnan Yılmaz da hazır bulundu.
- Ege Serbest Bölgesi'ne ziyaret
Diyarbakır heyeti, İzmir programı kapsamında Ege Serbest Bölgesi'ne de ziyarette bulundu.
Ege Serbest Bölgesindeki yatırım imkÇ¢nları ve bölgede faaliyette bulunan firmalarla ilgili detaylı bilgi alan heyete, İzmir Havacılık ve Uzay Kümelenmesi DerneğŸi ile bilgiler aktarıldı.
ESBAşž ǖzel Projeler Grup BaşŸkanı Ayhan İzmirli derneğŸe üye olan firmaların kümelenme çalışŸmaları ile yüksek katma değŸer yaratacak projeler ürettiğŸini, yurtiçi ve yurt dışŸında havacılık kümelenmeleri ile olan işŸbirlikleri sayesinde derneğŸin önemli çalışŸmalara imza attığŸını belirtti.

ESBAşž Antika Araba Müzesi ile Bir Dev Uyanıyor Sergi alanını gezen heyete ESBAşž ve Ege Serbest Bölgesi hakkında detaylar aktarılarak Ege Serbest Bölge turu verildi.


 
Kaynak: AA