Ordu’da Gaziler Günü Kutlandı
Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazi’lik unvanı ve ‘Mareşal’ rütbesi verilişinin 93'üncü yıl dönümü Ordu’da kutlandı.

Kutlama programı çerçevesinde ilk tören, Şarkiye Mahallesi’ndeki Atatürk Anıtı’nda yapıldı. Buradaki törene Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hayati Öztürk, Vali Yardımcıları Ömer Adar, Niyazi Erten, Altınordu Kaymakamı Şenol Esmer, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Başkanı Hasan Kaplan, Polis Şehitleri Ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkan Vekili Hakan Biber, Kıbrıs ve Kore Gazileri, askeri ve mülki erkan ile daire müdürleri katıldı.
Burada yapılan törende Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hayati Öztürk, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Başkanı Hasan Kaplan, Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkan Vekili Hakan BİBER tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk koyuldu, ardından ulu önder Atatürk ve ebediyete intikal eden şehit ve gazilerin anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Yarbay Atamer Yeşil yaptı. Yarbay Yeşil, ”Gazilik, Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanı, gazi ise, bu destanı yazan kahramanın adıdır. Bugün bayrağımız alabildiğine dalgalanıyorsa, vatan toprağına düşman çizmesi değemiyorsa, bağımsızlığımızı, bu vatan için gözünü kırpmadan kahramanca can veren şehitlerimize ve birer abide gibi aramızda yaşayan gazilerimize borçluyuz.Şahadet şerbetiyle nurlanmış şehitlerimiz, kör kurşun yarasıyla onurlanmış gazilerimiz, şükranlarımızı kabul ediniz. Çünkü sizler, Ata yadigârı kutsal topraklarımızda bağımsızlığımıza ulaşan yolun temel taşlarısınız” dedi.
