Başkan Sezer'in Gaziler Günü Mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir Başkanı Ayhan Sezer, Gaziler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.


Başkan Sezer mesajında, Türk milletinin, tarihi boyunca varlığını muhafaza edebilmek için her biri ayrı bir destan olan sayısız mücadeleler verdiğini belirtti.

Bu destanların canını, kanını hiçe sayan her biri tek tek kahraman olan şehit ve gaziler tarafından eşsiz fedakarlık ile yazıldığını ifade eden Sezer, şöyle devam etti:
"Türk anası, vatanın kurtarılması söz konusu olduğunda, savaşa yolladığı oğlunun, eşinin ardından 'ya şehit ya gazi ol' diye dua eder. Çünkü inanıyoruz ki, vatan müdafaası sırasında şehitlik mertebesine erişerek, Peygamberimize komşu olma şerefine nail olmanın ardından gelen diğer bir rütbe de gaziliktir. Gaziler, şehit adayı olarak, vatan için can vermek üzere yola çıkmış, Allah’ın iradesi ile gazilik mertebesine erişmiş kahramanlardır. 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e gazi ve mareşal unvanın verilmesi münasebeti ile andığımız Gaziler Günü münasebeti başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve hayatını kaybetmiş gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Gaziler Günü kutlu olsun."
Kaynak: İHA