Ağrı Dağı Ceylanlarına Kavuşuyor

Gaziantep'te yetiştirildikten sonra Ağrı Dağı'na salınmak üzere Iğdır'a getirilen ve adaptasyon sürecini tamamlayan 51 ceylan, yarın doğaya bırakılacak.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Ağrı Dağı'nda geçmiş yıllarda yok olan ceylan popülasyonunu yeniden hayata geçirmek için getirilen ceylanlar, bölgedeki iklime ve bitki örtüsüne uyum sağladı.

Fotokapanlarla 24 saat izlenen ceylanların hal ve hareketleri, uzman veteriner hekimler tarafından incelenen ve yaklaşık 1 ay süren adaptasyon sürecini sorunsuz atlatan ceylanlar, yarın Ağrı Dağı'na bırakılacak.

Kendileri için özel olarak hazırlanan alandan dışarı çıkacak olan ceylanlar, 84 yıl sonra Ağrı Dağı'na adım atmış olacak.

AA muhabirine konuşan Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, ceylanların her geçen gün bölgeye daha fazla uyum sağladığını söyledi.

Türkoğlu, ceylanları an be an takip ettiklerini vurgulayarak, "Şu anda her şey yolunda, ceylanların keyfi yerinde. Yemlerini de sağlıklı bir şekilde tüketiyorlar. Herhangi bir sıkıntıları bulunmuyor. Bir ay boyunca güzel bir uyum süreci geçirdiler. Ceylanlar, 84 yıl sonra Ağrı Dağı'nda sekecek inşallah" diye konuştu.

Kaynak: AA