95 Bin Kişiyi Meslek Sahibi Yaptı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meslek Eğitim Kursları'yla (GAMEK) şuana kadar 95 bin kişiye değişik sektörlerde kurs vererek meslek sahibi yaptı.

95 Bin Kişiyi Meslek Sahibi Yaptı

Aldıkları eğitimlerle mesleki olarak kendini zenginleştirmeye çalışan vatandaşlar, yaşam alanında daha alternatifli bir mesleğe sahip olabilmek için GAMEK kurslarına başvuruyor. Kursların arasında en çok tercih edilen pastacılık, kuaförlük, mozaik kursu, ney, el ve makine nakışı ve dil kursları gibi 61 farklı alanda hizmet veriliyor. 5 şubeyle 2006 yılından beri hizmet veren GAMEK, vatandaşların derdine derman olmaya çalışıyor.

Verilen kursların tamamının ücretsiz olduğunu ifade eden GAMEK Koordinatörü Ramazan Dündar, “Yaptığımız etkinlikleri genel anlamda halkın geneline hitap edecek şekilde yapmaya çalışıyoruz. Sergiler, seminerler, sinemalar, yarışmalar, tiyatrolar gibi etkinliklerin yanında yazarları okuyucu kitleleri ile buluşturmaya çalışıyoruz. GAMEK'in çıtasını her geçen gün biraz daha yükseltmek, hedef kitlesini genişletmek istiyoruz” dedi.

BU YIL 13 BİN KİŞİ EĞİTİM GÖRDÜ
Vatandaşın yoğun talebi üzerine 5 kurs merkezinde faaliyet gösteren Sanat ve Meslek Eğitim Kursları, Gaziantep’in çevresini değiştirme yolunda faaliyetlerini sürdürüyor. Bu branşlar arasında en çok pastacılık, kuaförlük, mozaik kursu, ney, el ve makine nakışı ve dil kurslarının yer aldığını belirten Dündar, şu bilgileri verdi:
“Kurslarımız aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı ile onaylı olduğu için kamuda geçerliliği olan sertifikalar veriliyor. Son bir yılda 281 kursla hizmet verdik ve 5 bin 756 erkek, 7 bin 659 bayan kursiyerimiz oldu. Suriye Eğitim Merkezi'ndeki kursiyerlerimizi de dahil ettiğimizde toplam 13 bin 415 kişiye eğitim verdik. GAMEK, belediyeler arasında düzenlenen el nakışı yarışmasında da Türkiye birinciliğini aldı.”
3 BİN SURİYELİ'YE EĞİTİM VERİLDİ
GAMEK, savaş nedeniyle eğitimleri yarıda kalan öğrenciler için Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi açtı. 1 Ekim 2012 tarihinden beri faaliyet gösteren eğitim merkezinde şuana kadar yaklaşık 3 bin Suriyeli eğitim gördü.

Eğitimlerin Suriye müfredatına uygun olarak yapıldığına değinen Dündar, öğretmenlerin de Suriyeli kişiler olduğu bilgisini verdi. Dündar, “Burada eğitimle birlikte sosyal faaliyetlere de ağırlık verdik. Geriye kalanlar ise yetişkin olan kişiler. Eğitimlerimiz tamamen Suriye müfredatına uygun olarak verildi.

Öğretmenleri Suriye'den gelen mülteciler arasından elemeler yaparak, eğitmen olan insanları tercih ettik. Suriyeli misafirlerimizin savaş ortamından geldiklerinden dolayı sosyal hayata adapte olmaları sağlandı. Bu noktada spor, el sanatları, sinema salonlarında film izleterek bir nevi rehabilite merkezi olarak faaliyet gösterdik” diye konuştu.

Kaynak: İHA