Adana'da Seyyar Satıcıların Eylemi

Adana'da İnönü Parkı'nda toplanan bazı seyyar satıcılar, Adana BüyükşŸehir Belediyesi'nin kendilerine uyguladığŸı satışŸ yapma ve tezgah açma gibi yasakları protesto etti.


Sokak Satıcıları Esnafları YardımlaşŸma ve DayanışŸma DerneğŸi BaşŸkanı Hasan Sayılan, yaptığŸı basın açıklamasında, siyasilerin, işŸsizliğŸin ortaya çıkardığŸı ve sokaklarda helal para kazanmak için çalışŸan, işŸportacılar ve seyyar satıcılarla uğŸraşŸmayı bırakması gerektiğŸini ifade etti.

Adana'nın çok daha büyük ve önemli sorunları olmasına rağŸmen kentin ileri gelenlerinin hep seyyar satıcılara zorluk çıkardığŸını ileri süren Sayılan, kendilerine yapılan muamelenin hiçbir zaman kalıcı bir çözüm oluşŸturmadığŸını, bunun yerine çok daha kalıcı, modern, toplum yararına ve kentin görüntüsüne yakışŸacak akıllıca projelerle bu sorunun ortadan kaldırılabileceğŸini ifade etti.

Sayılan, dernek olarak yayalara, özgür toplum yararına kente güzel projelerle katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Basın açıklamasının ardından İnönü Parkı'ndan Atatürk Caddesi üzerindeki BüyükşŸehir Belediye binasının önüne, sloganlar atarak yürüyüşŸ yapan grup BüyükşŸehir Belediye BaşŸkanı Hüseyin Sözlü'yle görüşŸmek istedi.

Belediye yetkilileri, 21 Altın Koza Filme Festivali etkinliklerinden dolayı Sözlü'nün bu hafta yoğŸun programı bulunduğŸu için önümüzdeki hafta grupla göşŸebileceğŸini söyleyince, grup olaysız dağŸıldı.

 
Kaynak: AA