2014-2015 Eğitim Öğretim Dönemi
2015 eğitim öğretim döneminin başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi İlkokulu bahçesinde düzenlenen törende konuşan Vali İbrahim Taşyapan, okulların fiziki yapıları kadar öğrencilere verilecek eğitimin de önemli olduğunu vurguladı.
Bingöl'ün eğitim öğretimde önemli mesafeler katettiğini ifade eden Taşyapan, "Artık fiziki olarak bir sıkıntımız yok. Okullarımız belli sınıflarda belli sayıların altında kaldı. Türkiye ortalamasının altında sınıf mevcutlarımız var. Okullarımız ne kadar güzel olursa olsun, önemli olan onların içerisinde çocuklarımızı nasıl eğittiğimizdir" dedi
Taşyapan, öğretmenlerin, eğitimin temelini oluşturduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"Öğretmenlerimiz ne kadar donanımlı, bilgili, sevecen, insan sevgisiyle donanımlı, çağın gereklerini algılayabilen kişiler olarak önce yetiştirirsek öğrencilerimizin yetişmesine o kadar katkı da bulunacaklardır. Dolayısıyla ben fiziki mekanların olmazsa olmaz şartlarıyla beraber, öğretmenlerimizin kalitesi, onların anlayışı eğitimin temelidir."
Çocukların masum olarak dünyaya geldiğini anımsatan Taşyapan, çocuğun aileden sonra öğretmen tarafından şekillendiğini kaydetti.
Taşyapan, öğrencilere bilgi ile insan sevgisinin de aşılanması gerektiğini anlatarak, şöyle dedi:
"Ama ailelerden çok çocuklarımız öğretmenlerin sözünden çıkmıyorlar. Öğretmen arkadaşlarıma büyük görevler düştüğünü, onların toplumumuzun geleceğinde ne kadar önemli kişiler olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim. İnsanı sevmeyen, insan ilişkilerinde başarılı olamayan, beraber yaşamayı, beraber yaşamanın gereklerini yerine getiremeyen bir insan, bir kişi, bir birey toplumda hiçbir zaman hakkettiği yere varamayacaktır."
İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ise 2014-2015 eğitim öğretim yılını sorunsuz açtıklarını bildirdi.
Öğrencilerin şiir okumasıyla devam eden tören, eğitime yeni başlayan birinci sınıf öğrencileri için "hoşgeldin" seremonisiyle sona erdi.
