Geçitli'de Ölen 9 Kişi İçin Anma Programı

Hakkari'nin Geçitli köyünde yola döşenen mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden 9 kişi mezarları başında anıldı.


Geçitli köyünde 16 Eylül 2010'da minibüsün geçişi sırasında yola döşenen mayının patlaması sonucu 9 kişinin öldüğü olayda hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi.

Olayda ölen Aydın Erol'un babası Cahit Erol ve eşi Behice Erol ile yakınlarının katıldığı programda, hayatını kaybeden vatandaşların mezarlarına karanfil bırakıldı. Duygusal anların yaşandığı anma programında, Erol ailesi mezarlığa gelenlere bisküvi, çikolata ve meyve suyu ikram etti.

Olayın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen faillerin hala belli olmadığını, bu nedenle acılarının dinmediğini söyleyen Cahit Erol, "Bu olayda oğlumu, kız kardeşimle birlikte 9 yakınımı kaybettim. Failin ortaya çıkarılması için açmış olduğumuz tazminat davasında araca 30, ölenlere 25 bin lira değer biçiyorlar. Ben bunu yapanları Allah'a havale ediyorum" diye konuştu.

Anma programına katılan ailenin avukatı Rojbin Tuğan Kalkan ise olayın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen ortaya çıkarılamayan faillerin bulunması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Yargı da ne yazık ki bu insanların hukuk ve adalet arayışları konusunda bir arpa boyu yol almış durumda değil. Aradan 4 yıl geçmesine rağmen dosyada hiçbir netlik, hiçbir şeffaflık olmamış" dedi.

Ailenin tazminat alma gibi bir talebinin söz konusu olmadığını, sadece faillerin bulunmasını istediğini vurgulayan Kalkan, şöyle devam etti:

"Dosyalar Danıştay'da temyiz aşamasındadır. Temyiz aşamasında inanıyoruz ki adalet yerini bulacak. Çünkü hurda bir araca 30 bin lira bedel biçen bir devlet ne yazık ki iki evladını kaybeden bir aileye 25 bin lira tazminat ödemeyi uygun gördü. Bu hangi vicdana, hangi adalete sığar soruyoruz."

16 Eylül 2010'da, Hakkari'nin Durankaya beldesine bağlı Geçitli köyünde yola döşenen mayının, Aydın Erol yönetimindeki minibüsün geçişi sırasında patlatılması sonucu aynı aileden 9 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA